„Prieš imantis verslo patalpų atnaujinimo, svarbu apsibrėžti biudžetą. Tai padės suprasti, kokio masto pokyčius galima planuoti. Įsivardinkite ir laiko ribas, t. y. kokį laikotarpį jūsų verslas gali būti uždarytas ar pristabdytas, kol užbaigsite atnaujinimo darbus. Turėdami laiko ribas, galėsite ne tik sudėlioti aiškų veiksmų planą (nuo interjero projekto iki darbininkų paieškos, baldų užsakymo, pristatymo ir įrengimo), bet ir iš anksto informuoti savo klientus apie laukiančius pokyčius“, - sako IKEA verslo klientų interjero dizainerė Eglė Kropienė.

Pirmieji žingsniai pokyčių link

Apsibrėžus biudžetą ir laiką, E. Kropienė pataria pereiti prie paties projekto. Pradėkite nuo idėjų koliažo – tai padės interjero dizaineriui aiškiau suprasti jūsų lūkesčius. Pagalvokite, kaip įsivaizduojate pokyčių rezultatą: kokio stiliaus, spalvų, medžiagų, baldų ir dekoracijų norite. Įkvėpimo galima ieškoti internete, verta pasidomėti naujausiomis interjero tendencijomis. Vis dėlto svarbiausias aspektas turėtų būti erdvės funkcionalumas. Pavyzdžiui, jei atnaujinamą kavinę lankytojai dažnai užsisako asmeninėms šventėms ir renginiams, joje esantys baldai turėtų būti kuo universalesni ir lengvai perkeliami į kitą vietą, atsižvelgiant į progą, situaciją ar svečių poreikius.

„Jei pradiniame etape kyla daugiau klausimų nei atsakymų, kreipkitės į profesionalus. IKEA turi komandą, dirbančią su verslo klientais ir galinčią padėti tiek vystant idėją, tiek pasirinkti tinkamiausius interjero sprendimus. Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, interjero dizaino paslauga nieko nekainuos“, – pataria E. Kropienė. Ji taip pat primena, kad darbas su interjero specialistais padeda išvengti klaidų, rasti originalesnių idėjų, funkcionalesnių sprendimų ir lengviau susidoroti su kitais iššūkiais, kurių gali kilti turimose patalpose.

Šiame projekte daugiau vietos lankytojų staliukams rasti padėjo paprastas sprendimas: didelį, masyvų baro prekystalį pakeitė virtuvinės spintelės ir darbastalis. Švenčių ir renginių metu ant darbastalio patogu patiekti maistą. Kavinė įsikūrusi priemiesčio vietovėje, todėl erdvei apstatyti parinkti prie aplinkos derantys mediniai baldai. Kitas kavinės savininkams svarbus aspektas – visi baldai turėjo būti patogūs ir lengvai pritaikomi skirtingiems poreikiams, tikslams bei kavinėje vykstantiems renginiams.


Kai reikia tik šiek tiek atsinaujinti

Pasak IKEA interjero dizainerės, kartais erdvei atnaujinti pakanka vos kelių mažų sprendimų. Nauja sienų spalva – ko gero, lengviausias būdas pradėti pokyčius, nes pakeitus ją, iš karto pasikeičia ir nuotaika patalpose. Tą patį galima pasakyti ir kalbant apie apšvietimą. Pakankamai jo šaltinių ir tinkamai parinktas apšvietimas suteikia jaukumo, tad verta pagalvoti apie keletą naujų ar papildomų grindinių, prisegamų ar stalinių šviestuvų. Taip pat įvertinkite turimus baldus: kurie derės atnaujintame interjere, o kuriuos geriau pakeisti naujais? Galiausiai atkreipkite dėmesį į detales: naujos užuolaidos, kėdžių pagalvėlės, indai, stalo įrankiai, vazos, papuošimai ir gyvi ar dirbtiniai augalai padės pagyvinti interjerą.

„Išnaudokite interjero dekoracijas. Jei turite tuščią sieną, pakabinkite ant jos kelias nedideles lentynas – tai padės jūsų patalpose sukurti namų jausmą. Kuriant šios kavinės projektą, buvo išsaugotos keletas detalių iš buvusio interjero ir priderintos naujai. Viską išdėliojus ant sienų – dabar šios detalės ne tik puošia, suteikia išskirtinumo, bet ir pasakoja kavinės istoriją. Dar viena originali mintis – ant sienų pakabinti medinių kėdžių, atstojančių dekoracijas“, – vardija E. Kropienė.

Siekiant, kad verslo patalpos ilgai išliktų stilingos ir šiuolaikiškos, interjero dizainerė pataria atnaujinti dekoracijas ir tekstilę. Tą galima daryti ir du kartus per metus: žiemą ir vasarą, kaskart sukuriant vis kitokią, jaukią atmosferą tiek personalui, tiek lankytojams.

Nemokamas interjeras verslui

Verslo klientams IKEA siūlo estetiško ir funkcionalaus dizaino sprendimus. Prireikus interjero specialistai patars, kaip įsirengti patalpas ir išsirinkti tinkamiausius baldus, paruoš interjero projektą ir padės jį įgyvendinti pasirinktoje erdvėje: biure, parduotuvėlėje, kavinėje, viešbutyje, nuomojamame bute ar kitose verslo patalpose.

Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, interjero dizaino paslauga nieko nekainuos. Daugiau informacijos apie paslaugas verslui rasite čia.