Brynhilda Paulsdatter Strseth gimė 1859 m. Norvegijoje, Selbiu mieste. Ji buvo jauniausia iš aštuonių vaikų. Šeima gyveno skurdokai, visi vaikai nuo mažens dirbo ūkyje.

Brynhildą suėmė pavydas, kai vyresnioji sesuo išvyko į Ameriką ir pasikeitė vardą. Ji trejus metus taupė pinigus, planuodama padaryti tą patį. Susitaupiusi reikiamą sumą, 1881 m. Brynhilda išvyko į Ameriką, pasikeitė vardą į Belle ir pradėjo naują gyvenimą.

Po trejų metų ji susipažino su Madsu Sorensonu. 1884 m. jie susituokė ir atidarė saldainių parduotuvėlę. Parduotuvės veikla nebuvo sėkmingai, greitai šis poros verslas bankrutavo. Tai buvo pirmas iš paslaptingų, tragiškų įvykių Belle gyvenime. Netrukus saldainių parduotuvėje kilo gaisras – pastatas sudegė iki pat pamatų, o Belle ir Madsas gavo nemažai draudimo pinigų.

Pora turėjo vaikų, tiesa, skiriasi tyrėjų nuomonės dėl jų skaičiaus. Manoma, kad jie įsivaikino 10 m. mergaitę Jennie ir turėjo keturis savus vaikus. Du iš jų mirė ankstyvoje kūdikystėje nuo apsinuodijimą primenančių simptomų. Galbūt sutapimas, bet po jų mirties Belle gavo draudimo išmokas, rašo portalas thevintagenews.com.

Pinigų troškimas užvaldė protą

1900 m. Madsą rado negyvą. Jo gydytojas diagnozavo, kad vyriškis mirė sustojus širdžiai, kadangi sirgo širdies liga, ir vis dėlto jo mirtis atrodė įtartina. Pirma – vaistus vyrui paduodavo žmona, antra – jis mirė kaip tik tuo metu, kai persidengė dviejų jo gyvybės draudimų galiojimas. Po laidotuvių Belle atėjo į draudimo agentūrą, ir jai išmokėjo solidžią pinigų sumą.

Turėdama nemažai pinigų, Belle išvyko į La Portą Indianos valstijoje, ten nusipirko ūkį. Prieš išvykdama ji ištekėjo už našlio Peterio Gunnesso. Peteris turėjo dukterį, kurios Belle nemėgo. Po kiek laiko našlio duktė paslaptingomis aplinkybėmis mirė, kas buvo skaudus smūgis jos tėvui. Keisčiausia, kad, praėjus devyniems mėnesiams po sutuoktuvių su Belle, paslaptingai mirė ir Peteris.

Policijai Belle paaiškino, kad jos vyras nusiplikė netoli viryklės, lenkdamasis pasiimti šlepečių. Vėliau pasakė, kad jam ant galvos dar užkrito mėsmalė. Nors ši versija buvo labai mažai tikėtina, po vyro mirties Belle gavo 3 tūkst. dolerių išmoką.

Pasklido gandai, kad įdukrinta Jennie mokykloje pasakojo, jog įmotė trenkė vyrui per galvą su mėsos kapokle. Jennie pakvietė liudyti teisme. Ji paneigė prisiekusiesiems, kad buvo taip sakiusi. Deja, greitai Jennie paslaptingai dingo, o jos kūną rado tik po kelerių metų.

Siūlė atvykti visam laikui

Gana greitai po vyro mirties Belle ėmė dėti skelbimus į kitų miestų laikraščius, kad ieško pažinčių su turtingais vyrais. Susidomėjusiųjų netrūko. Nenuostabu, nes puikia išvaizda negalėjusi pasigirti moteris turėjo retą talentą apsukti vyrams galvą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją