Davoso forume bandoma ieškoti sprendimų, kaip reikės padėti Ukrainai, kai karas pasibaigs. Kokios vienybės galime tikėtis?

Politologas Bernaras Ivanovas teigė, jog svarbiausia vienybė dėl Ukrainos atstatymo turėtų būti tokia, kuri priverstų Rusiją sumokėti trilijonines reparacijas.

„Čia net kalbos negali būti apie tai, kad Rusija galėtų išsisukti, ji privalo sumokėti šimtus milijardų, atsakyti ne tik galvomis tų, kurie tą košmarą užvirė. Ekonomiškai jau turime šimtus milijardų įšaldytų rezervų. Amerikiečiai ieško būdų, kaip būtų įmanoma tai panaudoti, nes yra įstatymai, tačiau yra ir mechanizmai, kuriuos galima panaudoti. Amerika, Europa, G7 Ukrainai padeda ir dabar, tai yra labai svarbu. Tai yra šiam momentui, laimėti karą, nes pergalė yra būtina“, – pabrėžė B. Ivanovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)