– Papasakokite plačiau apie savo mokslinę veiklą.

– Esu docentė Vrije universitete Amsterdame. Jame bakalauro ir magistro studentams dėstau dalykus apie finansų rinkas ir institucijas, esu magistrinių darbų vadovė, atlieku mokslinius tyrimus apie kapitalo rinkas, publikuoju juos akademiniuose žurnaluose. Pandemijai leidus dalį darbų atlikti nuotoliu, galiu daugiau laiko praleisti Lietuvoje.

Būdama mokslininke skaičiau daug mokslinių tyrimų apie dėmesingumo praktikas, tokių praktikų naudą vaikams. Sukaupiau daug žinių ir sugalvojau būdą, kaip jas pateikti šeimoms prieinamu formatu lietuvių kalba.

– Gyvenate Lietuvoje, dirbate Amsterdame, dar kuriate naują verslą. Kaip viską spėjate ir kaip tiek veiklos suderinate su trijų atžalų auginimu?

– Studijuojant doktorantūrą Stokholmo ir Londono Ekonomikos mokykloje gimė pirmas vaikas, paskui jau dirbant Olandijoje – antras ir trečias. Nors atsiradus vaikams sumažėjo laiko sau, bet vaikai įvedė mus su vyru į geresnį dienos rimtą, išmokė kur kas geriau planuoti laiką, išsikelti aiškesnius tikslus ir sistemingiau jų siekti. Iki tampant mama mėgdavau bėgioti, svajojau kažkada nubėgti maratoną. Tapus mama nutariau pagaliau jį nubėgti, užsiregistravau maratonui, susidariau treniruočių planą ir lengvai įveikiau. Kaip sako mano keturmetis sūnus Stepas: „kas daro, tas padaro“.

Tapus tėvais kur kas labiau su vyru bandome vienas kitą palaikyti, padėti siekti vienas kitam svajonių, stumtelti, kai reikia. Aišku, kartais atrodo, kad trūksta laiko kažką pasimokyti ar kartu išgerti arbatos. Bet žinodami, kad vaikai keliasi 7 val. ryto, patys atsikeliame 6 val. ryto ir turime valandą sau – paplepėti, pamedituoti, padaryti jogą ar pasimokyti.

– Esate minėjusi, jog būtent siekis atrasti ramybę šeimoje ir paskatino ieškoti efektyvių būdų, kaip tinkamai nuraminti vaikus. Kokius juos esate išbandžiusi ir kaip kilo idėja sukurti programėlę?

– Gyvenant labai aktyviai tarp dviejų šalių supratau, kad norint atrasti ramybę šeimoje, reikia suteikti ramybę savo vaikams. Ieškojau papildomų efektyvių būdų, kaip kartais juos tinkamai nuraminti, tačiau neradau. Animaciniai filmukai vaikus suaktyvina, per įvairias muzikos programėles leidžiamos lopšinės neretai baigiasi reklamomis, o kokybiškų įrašų lietuvių kalba apskritai beveik neįmanoma rasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją