Žmonės ten skraido ištisus metus, o man labiausiai patinka pavasarį. Nes tada Amsterdamas pražįsta visomis spalvomis ir atrodo nepakartojamai. Aš jums prisiekiu – tai nepamirštamas vaizdas. Tą beje galima pastebėti dar nenusileidus lėktuvui, gėlių laukai matosi net ir iš labai aukštai.

Jeigu žiūrite mano laidas, tai žinote, kad dažniausiai stotys ir stoties rajonai būna negražūs, baisūs ir pavojingi. Ir aš dažniausiai patariu stočių vengti. Bet šita taisyklė negalioja Amsterdame. Amsterdamo stotis yra ypatinga, ją netgi daug kas mėgsta pavadinti gražiausia stotimi Europoje. Šiame mieste ji tikrai primena ne stotį, o ypatingus, didingus, labai gražius rūmus.

Bet eikime tolyn nuo stoties. Po Amsterdamą kursuoja ne tik autobusai, ne tik metro, ne tik tramvajai, bet ir keltai. Tai tokie nedideli laiveliai nukelia į įvairias miesto salas ir į kitą miesto krantą. O geriausia tai, kad tokie keltai nieko nekainuoja. Juo galima kilnotis 10 kartų per dieną, kiek tik nori, pirmyn, atgal.

Vos per 2 minutes nuo centrinės stoties keltu pateksite į kitą miesto dalį, kurioje stovi Amsterdamo dangoraižiai. Šiame mieste nėra labai daug aukštų pastatų, pats centras yra žemaūgis, bet čia stovi vienas aukščiausių ir garsiausių pastatų, kuris vadinasi Adomas. Ant jo yra didžiulė, labai mėgstama turistų, apžvalgos aikštelė. O šalia Adomo šiuo metu stato naują dangoraižį, kurio vardas Ieva. Ir štai ant Ievos stogo yra užrašas: „Labas, Adomai, aš esu Ieva, nekantrauju tave pamatyti, kai būsiu pastatyta.“ Tokia graži, romantiška pastatų istorija.

Pakilus ant Adomo stogo patenkama į pagrindinę Amsterdamo apžvalgos aikštelę. 100 metrų nuo žemės ir atsiveria vaizdas į visą miestą. Geriausia tai, kad čia pakilus, niekas neriboja lankytojų laiko. Žmonės pasidairo po miestą, o tada įsitaiso čia esančiame bare.

Aš nemeluosiu, nehiperbolizuosiu, ir pasakysiu, kad tai tikrai nėra pati įspūdingiausia apžvalgos aikštelė pasaulyje. Man teko būti ant žymiai aukštesnių, kur svaigo galva, bet šita apžvalgos aikštelė turi vieną ypatingą dalyką, kurio neturi kitos. Čia yra aukščiausios Europoje supynės. Šitos supynės tave iškelia virš Amsterdamo, ir tu supiesi palaidomis kojomis tiesiai virš miesto. Tikrai bijojau, nes prieš tai pasižiūrėjau daugybę youtube video, kaip žmonės reaguoja. Vieni apsiverkia, kiti sako, kad jiems pasidaro bloga, treti prašo sustabdyti.

Kaip Orijui sekėsi išbandyti šias supynes ir kokią nemokamą pramogą ant stogo rado Orijus pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)