Anot pašnekovo, tai yra rimta problema ir ji neturi paprastų sprendimų. Darius pateikė 7 patarimus, kurie gali padėti sušvelninti situaciją.

Jei bendrauti reikia, bendraukite kuo šalčiau

Tai yra pats paprasčiausias būdas, kaip sumažinti dabartinio draugo pavydą. „Jei neišeina išvengti bendravimo su buvusiuoju, nes, tarkime, turite vaikų, bendraukite labai ramiai, be emocijų, kad susidarytų kuo mažiau progų pavydui, gal net šaltokai. Jei esamas partneris pamatys, kad rodote emocijas buvusiajam, užsisuks pavydo varikliukas. Nepulkite glėbesčiuotis, rodyti simpatijas ir meiliai bendrauti – tai bus tik penas dabartiniam gyvenimo draugui prisigalvoti ir prisifantazuoti nebūtų dalykų“, – sakė santykių ekspertas.

Darius Ražauskas

Jei nėra bendrų vaikų ar kitų reikalų, nutraukite visus ryšius

„Jei su buvusiu partneriu nėra bendrų vaikų ir baigti visi skyrybų reikalai, idealiu atveju patariama išvis nukirsti visus saitus. Taip bus ramu ir tau, ir tavo dabartiniam draugui. Kai kurie ekspertai netgi teigia, kad nėra tokios sąvokos kaip „buvęs partneris“, nes jei tu su juo toliau bendrauji, jis bet kada gali vėl tapti esamuoju. Pasitaikys atitinkamos aplinkybės, susitiksite ir štai“, – teigė D. Ražauskas.

Rašykite savo dabartiniam draugui laiškus

„Jei jūsų partneris yra labai pavydus, rašykite jam laiškus, kur paaiškinate savo poziciją. Laiškai ne visada kažkuo padeda, bet pabandyti būtina. Gražiai paaiškinkite, kodėl bendraujate su buvusiuoju, kad gal to reikia vaikui, kad kitaip neišeina ir pan.“, – sakė pašnekovas.

Psichoterapija

„Jei partneris, kuris pavydi, sutinka, lankykite psichoterapiją, puiku. Jei papulsite pas gerą specialistą, gali padėti. Nėra garantijų, nes vieniems padeda, kitiems – ne. Vieni įsileidžia, kiti – ne. Per prievartą – nereikia, bus neefektyvu“, – teigė santykių ekspertas.

Tarnystė dabartiniam partneriui

„Skirkite jam daugiau dėmesio, švelnumo, bučinių, meilės. Ne visada tai veikia, bet kartais esame taip pasinėrę į darbus, buitį, kad užmirštame dabartinius santykius. Jie eina tarsi savaime, bet nepamirškite, kad dėl jų irgi reikia stengtis“, – patarė D. Ražauskas.

Didinkite vidinę energetinę švarą.

„Šis žingsnis tinka tik tiems, kurie praktikuoja dvasingumą. Daugiau melskitės, medituokite, užsiimkite dvasine praktika, piligriminėmis kelionėmis. Jei tai išeina nuoširdžiai, laikui bėgant gali persiduoda partneriui ir jo pavydas gali imti silpti“, – sakė specialistas.

Kalbėkitės

„Bandykite paaiškinti savo poziciją. Vėl ir vėl kelkite problemą, kad jums nepatinka toks pavydas, kad jus tai dirgina ir pan. Kalbėjimas ne visada prie ko nors priveda, kartais reikia trečio žmogaus, specialisto, bet galima pabandyti“, – sakė D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)