Bet ramiai! Ne tai, apie ką jūs pagalvojot. Dėl neatsargaus sporto šioka tokia trauma gavosi. Dabar vaikštau su drenu. Viskas užgijo per parą ir tuoj ištrauks tą šlangą.

Mane sutinkantys ligoninėje žmonės sutrinka ir sako, „Tai ką sugrįžo vėžys...“. Aš juos nuraminu šypsodamasis ir sakau, kad ne. Tada ir jie nusišypso. Nors jų gyvenimai ne tokie ir džiuginantys. Vienam plautį išpjovė, kitam rado darinių visokių, trečiam dar baisiau...

Kol dar neištraukė man to dreno, su palatos kolega nuėjome į Santariškių koplyčią. Į mišias.

Ir štai sėdžiu aš pamaldų metu ir mąstau nevisai krikščioniškus dalykus. Apie vėžį. Tokią maldelę kalbu:

„Dieve, prašau tavęs, jei dar ne laikas, aplenk mane su šituo išbandymu. Dieve, aplenk mano palatos draugą, kad jam viskas gerai baigtųsi. Dieve, duok sveikatos visiems šalia besimeldžiantiems.

Dieve, paimk mano limfomą, visas kraujo vėžio rūšis, visas karcinomas, visus kietuosius navikus ir atiduok juos V. Putinui kad jis prasmegtų ir supūtų gyvas būdamas, o jam numirus, kad ir toliau jo kančios nesibaigtų.

Ačiū tau, Viešpatie.

Володя, в твоём случае самоубийство это не грех (liet. Volodia, tavo atveju savižudybė nėra nuodėmė)“, – feisbuke rašė S.Stavickis-Stano.

Malda Putinui socialiniuose tinkluose iškart sulaukė dėmesio. Tiesa, atsirado ir tų, kurie teigė, kad tokie žodžiai nėra krikščioniški. Pats Stano internautams priminė neprarasti sarkazmo ir nepamiršti to, kokie žiaurumai vyksta Ukrainoje.

„Sakot, kad Kristus mokė kitokios maldos. Aš atsimenu. Bet tas Kristus, kuris dabar su Mariupolio gynėjais katakombose, tas Kristus, kuris bombarduojamuose Ukrainos daugiabučiuose, gal jau ir neprašytų atsukti kito žando. Tas Kristus gal prašytų savo Tėvo, kad sustabdytų putiną visais įmanomais būdais. Absoliutus blogis nėra pateisinamas niekaip“, – komentarų skiltyje pridūrė muzikantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)