Vilniečiai penktadienį uždarė seriją su „Šiauliais“ (3-1), laimėję išvykoje 87:77.

„Kai žaidžiate kartu, esate neįtikėtini, – auklėtiniams po mačo dėkojo treneris G. Žibėnas, nepamiršęs ir savo asistentų – Taip pat noriu pabrėžti labai didelį Georgo Dedaso indėlį – jis pilnas idėjų nuo ryto iki vakaro. Ir Gustas Maskoliūnas tobulėja kiekvieną dieną, jis jau dabar galėtų dirbti aukščiausio lygio komandose. O Tadui Jackūnui esu dėkingas už tai, kad lemiamoje sezono stadijoje turime sveikus žaidėjus. Tai – svarbiausia, norisi pabelsti į stalą ir palinkėti žaidėjams gerai pailsėti bei išlikti sveikiems. Jei tokie būsime – bus įdomus finalas.“

G. Žibėnas prisiminė ir pernykštį pusfinalį, kuriame „Rytas“ netikėtai dar lengviau peršoko „Lietkabelį“ 3-0, bet vėliau neturėjo jokių vilčių prieš Kauno „Žalgirį“ (0-3).

„Gal pernai neteisingai sureagavome į pergalę pusfinalyje, per daug apsidžiaugėme. Šiemet jaučiame, kad čempionatas gali visaip baigtis, todėl tikrai nesiruošiame šiandien švęsti, perspėjome dėl to ir žaidėjus. Reikės trumpai pailsėjus vėl kibti į darbus ir teisingai pasiruošti finalui, nes jaučiame, kad šansas šiemet tikrai yra“, – kalbėjo šalies vicečempionų vairininkas.

Kitame „Betsafe-LKL“ pusfinalyje „Lietkabelis“ 2-1 pirmauja prieš „Žalgirį“ ir šeštadienį namuose turės progą pateikti didžiausią sezono sensaciją.

Kokia šios serijos baigtis būtų palankesnė „Rytui“?

„Abi komandos stiprios, pavojingos, tegul išsiaiškina tarpusavyje. Gal „Lietkabelis“ žaidžia stabiliau, bet „Žalgirio“ irgi dar nereikia nurašyti – niekas dar nebaigta, manau, artimiausios rungtynės tai ir parodys“, – svarstė G. Žibėnas.

Tuo metu „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika prognozavo tiesiau.

„Galvoju, kad šeštadienį laimės „Žalgiris“. O paskui jau bus matyti“, – šypsojosi buvęs kauniečių treneris.

Komentuodamas rungtynes Šiauliuose, jis pripažino, jog šeimininkai pusfinalio serijoje išsėmė savo resursus.

„Pritrūko jėgų, kozirių, nors nusiteikimas buvo geras. Bet to užteko pusei rungtynių, o paskui pradėjome byrėti, nebeklausė nei rankos, nei kojos. Gerai, kad bent jau kovėmės iki galo, bet varžovai buvo stipresni“, – konstatavo A. Sireika.

Jis gynė eksperimentinį starto penketą, kuriuo pamėgino nustebinti varžovus, besdamas pirštu į palankų rezultatą pirmoje rungtynių dalyje.

Europos čempionas taip pat turėjo paprastą paaiškinimą dėl neefektyvios „Šiaulių“ gynybos prieš Speedy Smithą, kuris penktadienį surinko 21 tašką, o per paskutinius du serijos mačus pataikė net 10 tritaškių.

„Ne vien mums jis tų tritaškių primėtė. Tiesiog tai – geras žaidėjas, visiems kliūva nuo jo“, – sakė A. Sireika.

„Speedy šiemet suspindo kitomis spalvomis, tapo faktoriumi, kuris pats gali spręsti rungtynių baigtį. Džiaugiamės, kad tokį didelį žingsnį jis žengė mūsų komandoje – vadinasi, jam kažkas čia tikrai tiko“, – gynėjo progresą išskyrė ir G. Žibėnas.

Galiausiai, abu strategai žavėjosi rekordinio dydžio publika Šiauliuose – serijos pabaigą stebėjo 4,8 tūkst. žiūrovų.

„Malonu, kad Šiauliuose yra tiek krepšinio mėgėjų, vadinasi, krepšinis iš tikrųjų yra Šiaulių religija“, – išvadą padarė A. Sireika.

„Pasisekė išplaukti iš tos geltonos jūros, fantastiškas palaikymas. Pagarba ir patiems varžovams – prie juos žaisti smagu, nes jie nevaidina, neieško pražangų ten, kur jų nėra. „Šiauliai“ žaidžia švarų krepšinį, linkiu jiems sėkmės serijoje dėl bronzos ir tikiu, kad jie tikrai turės šansų“, – užbaigė G. Žibėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją