Sostinės ekipos varžovai finale gali paaiškėti jau šeštadienį – kitame pusfinalyje Panevėžio „Lietkabelis“ prie sienos remia „Betsafe-LKL“ titulą ginantį Kauno „Žalgirį“ (2-1).

Vilniečiai dėl aukso žiedų grumsis jau 20-ą kartą.

Šiauliečiai, kurių penktadienį neišgelbėjo traumas išsigydę Martynas Varnas ir Nemanja Bezbradica, tęs kovą dėl bronzos apdovanojimų. Gali būti, jog bent kurį laiką jiems vėl nepadės Jonas Elmore'as, nebaigęs susitikimo dėl sužeisto piršto.

Iki tol komandos serijoje tris sykius keitėsi pergalėmis namų aikštėse. Nutraukti šią tendenciją paskutiniame mače svečiams labiausiai padėjo 6 iš 13 tolimų metimų pataikęs Speedy Smithas, iš viso surinkęs 21 tašką.

Vis dėlto nors „Rytas“ ir vėl dažnai rinkosi atakas iš trijų taškų zonos (9/31), šįsyk nugalėtojai pagirtinai puolė arčiau krepšio (24/34 – 71 proc.).

„Šiauliai“: Issufas Sanonas 16 (3/5 trit.), Donatas Sabeckis 12 (6 atk. kam.), Giedrius Staniulis 10 (9 atk. kam.), Jonathanas Elmore’as ir Isaiah Armwoodas (6 atk. kam.) – po 9, Eimantas Stankevičius 8.

„Rytas“: Speedy Smithas 21 (6/13 trit., 6 atk. kam.), Arnas Butkevičius (7 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Ivanas Buva – po 12, Jarvisas Williamsas, Evaldas Kairys ir Margiris Normantas – po 8.

Rungtynių eiga

Šeimininkai žūtbūtinį mačą pradėjo Donato Sabeckio tritaškiu, tuo metu Giedriaus Žibėno auklėtiniai ieškojo kelių arčiau krepšio.

Rungtynių pradžioje šiauliečiai akivaizdžiai strigo oponentų gynyboje, tuo pasinaudojęs „Rytas“ iškart trūktelėjo 8:3 ir galėjo dar labiau nutolti, bet įsigudrino dukart iš eilės nepataikyti iš po krepšio.

Po pirmųjų keitimų Antano Sireikos ekipa padidino žaidimo tempą ir spurtavo 7:0, išsiverždama į priekį.

Issufas Sanonas ir S. Smithas apsikeitė tritaškiais, J. Elmore'as rezultatyviai užbaigė tris atakas iš eilės, Eimantas Stankevičius pataikė iš kone 8 m, ir po 10 min. kovos švieslentė fiksavo „Šiaulių“ pranašumą 24:17.

Po pertraukėlės nesėkmingą pasirodymą tęsė Ivanas Buva, tai pramesdamas iš patogios padėties, tai klysdamas. Bet vilniečių reikalus taisė dar du tolimus metimus iš eilės paleidęs S. Smithas.

Įpusėjus antram ketvirčiui gynyboje pasitempę svečiai išlygino svarstykles – 29:29.

Ir nors S. Smithas beveik sulig sirena paleido jau ketvirtą tritaškį, kėlinio pabaigą vėl geriau sužaidė šiauliečiai, įpusėjus rungtynėms pirmavę 43:39.

Po pertraukos ant parketo „Rytas“ grįžo spurtu 9:0. „Šiauliams“ teko skubiai nusipurtyti stingulį, ir tai padėjo padaryti Isaiah Armwoodas, efektingai blokavęs į greitą ataką nukūrusio S. Smitho metimą.

Šiauliuose prasidėjo artima kova taškas į tašką, kurią dar pagyvino I. Sanono bei Arno Butkevičiaus tritaškiai paskutinėmis atakos sekundėmis.

Šįsyk uždaryti ketvirtį sėkmingiau pavyko „Rytui“, po Mindaugo Girdžiūno prasiveržimo spustelėjusiam 61:56.

Lemiama atkarpa prasidėjo šeimininkų neišnaudotomis progomis, tuo metu vilniečiai pamažu tolo (68:59). Dar labiau jų pozicijas sutvirtino A. Butkevičiaus dvitaškis ir M. Girdžiūno tritaškis: abu – su varžovų pražangomis ir papildomomis galimybėmis.

„Šiauliams“ atsiliekant jau 15 taškų skirtumu pirštą susižeidė J. Elmore'as.

Grąžinti ekipą į kovą mėgino M. Varnas, po kurio metimo A. Sireikos auklėtiniai atsiliko 64:77. Bet S. Smithas čia pat pykštelėjo jau šeštą savo trijų taškų vertės šūvį.

Nors „Šiauliai“ dar suspurdėjo paskutinėmis minutėmis, „Rytas“ pergalės iš rankų nebepaleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją