Antrus metus iš eilės patekti į Eurolygos finalą „Barcelona“ ekipai nepavyko. Tai paaiškėjo po antrųjų pusfinalio rungtynių ketvirtadienį, kur Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26) dramatiškai nusileido Madrido „Real“ krepšininkams.

Tad Š. Jasikevičiaus vadovaujama ekipa šeštadienį Eurolygos sezoną užbaigs kova dėl 3-ios vietos prieš Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.

Reikia žaisti dėl savęs, dėl sirgalių, dėl garbės.
Šarūnas Jasikevičius

– Kalbant apie šeštadienio kovą, kiek svarbios taktinės detalės, taktinis planas bei krepšininkų nusiteikimas?, – prieš penktadienio treniruotę žiniasklaidos zonoje Delfi.lt klausė Š. Jasikevičiaus.

– Jei negali savęs nuteikti kovai Eurolygos finalo ketverte, tai ko dar tada reikia... Neturėtų reikėti jų motyvuoti.

– Kaip atrodė rytas ir pirmas komandos susitikimas po ketvirtadienio rungtynių?

– Kaip laidotuvės. Sakyčiau, taip ir turi būti. Negaliu kažko padaryti daugiau, jog žaidėjai jaustųsi geriau. Yra kaip yra, tokia mūsų būsena.

Ne pirmas toks skaudus pralaimėjimas karjeroje, yra komandoje trisdešimtmečių, kurie jau buvo kažką panašaus patyrę.

Turime išlikti profesionalūs, kitos rungtynės šeštadienį, tikiuosi, rungtynių dieną būsime geresnėje psichologinėje, emocinėje būsenoje.

3-ia vieta yra žymiai geriau nei ketvirta. Toks turnyro formatas, tokios taisyklės, jog turime tokią dvikovą. Reikia žaisti dėl savęs, dėl sirgalių, dėl garbės.

– Ar galima sakyti, atsižvelgiant į komandos problemas šiame sezone, jog jau anksčiau paleista galimybė laimėti titulą, kai komanda buvo verta jo?

– Na, žinote, nusipelnė ar nenusipelnė, sunku pasakyti. Tačiau su šia komanda jau paleistas ne vienas titulas, prisiminkime Supertaurės finalą, kuomet pirmavome 19-os taškų persvara.

Negalime lengvai užbaigti rungtynių, ketvirčių, serijų... Esame su tuo seniai susitaikę, bandome su tuo kovoti, deja, vakar nepavyko.

– Kai su „Žalgiriu“ 2018-aisiais kovojote finalo ketverte Belgrade, „Žalgiriui“ ta trečia vieta reiškė daug. Ką reiškia „Barcelonai“ ši pozicija?

– Turi būti profesionalas, nežinau... Mums moka didžiulius pinigus, atvyko 2000 sirgalių, reikia gerbti save, sirgalius.

Mes nesirenkame kur ir prieš ką žaisti, ne mes sudarinėjame varžybų kalendorių, trenerių darbas – paruošti kuo geriau komandą, krepšininkų – eiti ir žaisti.

Turime daug žaidėjų, kurie dėl įvairių priežasčių į finalo ketvertą atvyko ne geriausios sportinės formos.

Po savaitės penktadienį pradedame atkrintamąsias Ispanijoje. Žinoma, laimėti norisi, bet reikia išlaikyti balansą, atsižvelgti į kitus aspektus.

– Šeštadienį lemiamas rungtynes žais ir „Žalgiris“, ar teko sekti Kauno klubo reikalus Lietuvoje?

– Žinote, visą sezoną jei laimi „Barca“, laimi ir „Žalgiris. Taip buvo ir per taures, ir Eurolygoje daug tokių rungtynių.

Esame panašioje linijoje. Užmečiau akį į tas ketvirtadienio rungtynes. Esame toje pačioje psichologinėje būsenoje.


Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“Pirėjo „Olympiakos“ 77:74

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“ 83:86

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

„Barcelona“ Pirėjo „Olympiakos“

20 val. Finalas

Stambulo „Anadolu Efes“ – Madrido „Real“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją