Ūkininkas sako, kad pradėti reikia tradiciškai – kasant duobę, kurioje bus pomidorai. Ji kasama kuo ilgesnė. Dedame kompostą, kurio ph ne didesnis kaip 6. Jei turite savo komposto dar geriau. Tačiau reikia atminti, kad į šiam augalui skirtą kompostą negalima mesti bulvių lupenų. Patartina įberti žuvies miltų, kuriuose yra daug fosforo.

Kalbant apie daigus, išlaužome apatines šakeles. Nereikia gailėti, nes ateityje tai augalui duos stiprybės. Giliai nekasame.

„Augalą sodiname gulsčiai iš užkasame stiebą, kuriame jau išlaužėme šakeles. Taip derlius bus kur kas geresnis, nes stiebe augalas išleis šaknis ir jie maitins vaisius. Kitas niuansas – viršūnė, kur augs pomidorai, turi būti atsukta į Rytus. Tai ne mistika, tiesiog augalas gaus daugiau saulės“, – sako E. Debesiūnas.

Laistyti augalą reikia retai, bet gausiai. Tada jo šaknys plečiasi – mėgina rasti kuo daugiau drėgmės dirvoje.

Jei geros hibridinės veislės, tai šeimai 4-5 pomidorų pakaks.

Kokie pomidorai tinka valgymui ir konservavimui bei kaip juos auginti iki spalio, videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją