Skyrybų priežastys nepranešamos.

A. Usmanovas ir ritminės gimnastikos trenerė I. Viner pirmą kartą susitiko jaunystėje Taškente, sporto rūmuose – Usmanovas ten užsiėmė fechtavimu, o Viner – ritmine gimnastika.

Po kelerių metų jie susitiko jau Maskvoje ir pradėjo susitikinėti, o 1992-aisiais susituokė.

Ališeris Usmanovas

1980-aisiais metais jis buvo nuteistas kalėti aštuoneriems metams už sukčiavimą ir bendrininkavimą imant kyšį. Nepaisant to, Irina jo laukė, o po šešerių metų A. Usmanovas buvo paleistas lygtinai.

Pora bendrų vaikų neturi.

A. Usmanovas yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių ir vienas turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų. Jis priskiriamas artimam Vladimiro Putino žmonių ratui.

Ališeras Usmanovas

Neseniai jis, padėjęs savo kaip pasaulio fechtavimosi federacijos (FIE) prezidento įgaliojimus ant stalo, pritaikytas sankcijas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą pavadino „nesąžiningomis“, kalbėjo apie „melagingus ir šmeižikiškus kaltinimus“, kurie neva griauna jo garbę ir reputaciją.

Metalo ir naudingų iškasenų pramonės magnatas tvirtino, kad gins savo garbę teisiniu keliu, o iki tol palieka Tarptautinės fechtavimosi federacijos prezidento pareigas.

Anksčiau A. Usmanovas buvo Londono „Arsenal“ klubo dalininku, o taip pat finansuoja kito anglų klubo „Everton“ treniruočių bazės išlaidas bei turi teises į naujai statomo stadiono pavadinimą. Šis turėtų duris atverti 2025 metais.

Ališeras Usmanovas

A. Usmanovas užima septintąją turtingiausių Rusijos žmonių sąrašo vietą.

I. Viner yra Olimpinio treniruočių centro vyriausioji trenerė: nuo 2001 m. ji treniruoja Rusijos ritminės gimnastikos rinktinę. Tarp jos auklėtinių yra daug olimpinių čempionų, tarp jų – ir Putino meiluže laikoma Alina Kabajeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)