Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos feisbuko paskyroje patalpinta vyšyvanka pasipuošusio Patrono nuotrauka iškart pritraukė tūkstančius susižavėjusių internautų reakcijų.

„Laikantis tradicijų, šiandien mūsų Patronas iškeitė savo „šarvus“ į siuvinėtus marškinius. Atrodo šauniai, ką manote?“, – feisbuko puslapyje pasidalinę pasipuošusio Patrono nuotrauka, rašė Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos pareigūnai.

„Beje, darbai šiandien ir toliau vyksta – ieškome, kasame ir toliau dirbame dėl pergalės“, – pridūrė keturkojo išminuotojo kolegos.

Šiandien vyšyvanka puošiasi įvairių šalių lyderiai ir visuomenės veikėjai, tokiu būdu parodydami solidarumą ukrainiečių tautai. O, artėjant šiai svarbiai dienai, Vilniuje praėjusį savaitgalį vyko ukrainiečių dienos – „Vilniushyvanka“.

Vasario 24 dieną Rusijai paskelbus karą Ukrainoje, dvejų metų Džeko Raselo terjeras Patronas tuoj pat tapo Černihovo išminuotojų būrio talismanu ir socialinių tinklų žvaigžde. Skaičiuojama, kad iki šių dienų keturkojis išminuotojas padėjo surasti ir nukenksminti daugiau nei 200 sprogmenų.

Gegužės 8 dieną Patrono žygdarbiai susilaukė ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio įvertinimo – specialioje ceremonijoje Patronui ir jo šeimininkui buvo įteiktas medalis už pasiaukojančią tarnybą iš paties prezidento rankų.