Tokią nuomonę per interviu NV išsakė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Michailas Podoliakas.

„Tie pareiškimai, ir ne tik pono Macrono, o ir dar kelių Europos politikų, iš tiesų labai keisti. Tai skamba daugmaž taip: nepriklausomai nuo to, kad netekote tiek daug savo žmonių, sunaikinta jūsų infrastruktūra, tam, kad būtų išsaugotas tokio vieno Europos ir pasaulio politikai svarbaus personažo kaip Putinas veidas, kažką atiduokite“, – pareiškė M. Podoliakas.

Jis pridūrė, kad Ukrainos visuomenė tokių reikalavimų tikrai nepalaikys. Be to, bet kokia nuolaida Rusijai reikš „Minsk 3“, o tai reikš karo atidėjimą.

Be to, tokiu atveju Rusijos Federacija Ukrainai ims reikšti daugiau pretenzijų ir reikalavimų.

„Man 83-ąją karo dieną absoliučiai neaišku, kodėl Europoje iš viso atsiranda tokių nuomonių. Jie, visai galimas dalykas, nori grįžti prie jiems priimtino reikalų su Rusijos Federacija tvarkymo, tačiau man atrodo, kad nieko iš to nebus, nes užfiksuota didelio masto Rusijos įvykdytų karinių nusikaltimų“, – sakė Ukrainos prezidento administracijos vadovas.

M. Podoliakas reikalauja visiško rusų karių išvedimo iš Ukrainos.

„Nesiūlykite mums paliaubų“, – rašė jis ketvirtadienį tviteryje. Jos esą neįmanomos be visiško Rusijos dalinių pasitraukimo.

Ukraina, anot M. Podoliako, nėra suinteresuota nauju Minsko susitarimu ir nauju karu po kelerių metų. Vėliausiai po Rusijos invazijos į Ukrainą „Minskas“ laikomas žlugusiu, rašė jis.

„Kol Rusija nebus pasiruošusi visiškai grąžinti užimtų teritorijų, mūsų derybų komandą sudarys ginklai, sankcijos ir pinigai“, – pažymėjo Volodymyro Zelenskio patarėjas.

Anot ekspertų, paliaubos dabar būtų naudingos Rusijai – ji tada galėtų pergrupuoti savo pajėgas.

Kiek anksčiau šią savaitę jis sakė, kad Rusija supranta tik jėgos kalbą, ir kiekvienas pasaulio lyderių skambutis V. Putinui išplėšia Maskvą iš tarptautinės izoliacijos. Geriausias dialogas su Kremliumi – naujas sankcijų paketas ir ginklai Ukrainai.

Tai antradienį pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, kurį cituoja portalas „rbc.ua“.

„Kam džiuginti agresorių įkalbinėjimais?“ – parašė tviteryje M. Podoliakas.

Jis pridūrė, kad Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas „kelia teisingus klausimus“.

Pirmadienį Estijos premjerė K. Kallas paragino Vakarų šalių vadovus nebeskambinti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kadangi šie pokalbiai neduoda rezultatų, o Rusijos lyderis jaučiasi esąs dėmesio centre.

„Kiekvienas pasaulio lyderių skambutis išplėšia Rusiją iš civilizacinės izoliacijos. Maskva supranta tik jėgos kalbą. Jiems dialogas – silpnumas. Geriausias derybininkas – naujas ginkluotės ir sankcijų paketas“, – pabrėžė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas M. Podoliakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)