Antrame ketvirtyje smogęs Panevėžio klubas po pirmosios dvikovos pusės atitrūko 48:27. Po pertraukos kontrolę išlaikęs „Lietkabelis“ neleido abejoti savo pranašumu.

Paskutinės dvikovos minutės virto formalumu: triuškinanti šeimininkų persvara leido tiek Kaziui Maksvyčiui, tiek Nenadui Čanakui pataupyti lyderius ir į aikštę išleisti mažiau rungtyniaujančius krepšininkus.

N. Čanako auklėtiniai 79:55 sutriuškino „Žalgirį“ bei garantavo bent dar vieną serijos mačą Panevėžyje, kuriame pirmadienį fiksuotas atkrintamųjų lankomumo rekordas – dvikovą Panevėžio arenoje stebėjo daugiau nei 4200 žiūrovų.

„Darėme gerą darbą gynyboje, o po to geresnius sprendimus ir puolime. Serijoje dabar 1:1, varžovai laimėjo pirmą setą, mes – antrąjį, nesvarbu, kokiais skirtumais. Žiūrėsime, kas bus trečiame mače“, – sakė N. Čanakas.

Tikėtina, po tokio rezultato „Žalgiris“ bus įpykęs, tačiau N. Čanakui „Žalgirio“ reakcija neįdomi.

„Man yra kur kas svarbiau, kaip mano žaidėjai išnaudos tas dvi poilsio dienas. Reikės išsiaiškinti, ką norime daryti treniruotėje prieš rungtynes, ką spręsti. Nieko negaliu pasakyti apie „Žalgirio“ reakciją.

Dabar rezultatas yra 1-1 ir mes bandysime laimėti kitas rungtynes“, – teigė „Lietkabelio“ strategas.

Serbas taip pat nuramino, jog vienas ekipos lyderių Džordže Gagičius pirmo kėlinio viduryje keitimo prašė dėl nuovargio, o ne dėl smulkaus susižeidimo pirmame mače.

„Jis yra sunkus vaikinas. Pagal mūsų gynybą jis nuolat turi kilti į viršų, o tą daryti jam nėra lengva, kuomet neturi ritmo.

Dažniausiai po 3-4 minučių jis pasiprašo šiek tiek poilsio. Šiandien didžiausias skirtumas buvo tas, kad Kasparas (Beržinis) buvo geresnės formos nei šeštadienį.

Praėjusiame mače Džordže turėjo prisiimti visą atsakomybę, o šiandien ją dalinosi su Kasparu“, – paaiškino N. Čanakas.

Skirtingai nei pirmame mače, Panevėžyje Nikola Radičevičius ir Kristupas Žemaitis sužaidė kur kas geresnes rungtynes.

„Po šeštadienio rungtynių buvo klausimas apie Žemaitį. Aš pasakiau, kad suprantu visus žaidėjus.

Aš esu buvęs situacijose, kuomet nejauti rungtynių ritmo. Viskas, ką darai, nesigauna. Pasakiau Žemaičiui – „Nesijaudink, tai tik vienerios rungtynės. Tai nekeičia to, koks esi žaidėjas“.

Šiandien jis buvo geras. Nikola yra patyręs žaidėjas, todėl dėl jo nesijaudinau“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas.

Trenerių komentarai:

Ketvirtoje dvikovoje serija šeštadienį grįš į Panevėžį, maksimaliai ilgos serijos atveju finalo dalyvis paaiškėtų po savaitės Kaune.

Rungtynių apžvalga:

Pirmoje akistatoje po nepaprastai atkaklios ir permainingos kovos pergalę 71:70 (16:19, 18:17, 21:20, 16:14) išplėšė lemiamomis akimirkomis solidžiau žaidę žalgiriečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją