„Jeigu bus kažkokių esminių pasikeitimų, nes tikrai neapibrėžtumas yra labai didelis – turime ir karinę situaciją, nežinome, kada karas baigsis, taip pat yra papildomi sankcijų paketai taikomi, kas taip pat daro poveikį ir infliacijos lygiui, ir ekonominėms projekcijoms – jeigu matysime, kad situacija keičiasi iš esmės, tikrai neatmetu tikimybės, kad rudenį galime grįžti ir su kitu biudžeto projektu“, – pirmadienį žurnalistams sakė G. Skaistė.

Ministrės teigimu, remiantis dabartiniais duomenimis bei kovą parengtomis ekonominėmis prognozėmis, vidutinė metinė infliacija šiemet turėtų siekti apie 10 proc., tačiau antroje metų pusėje jos augimas mažės.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad nepakankant dabar Vyriausybės siūlomų antiinfliacinių priemonių rudenį būtų siūlomi papildomi sprendimai, tačiau kartu ji teigė mananti, kad dabartinių priemonių turėtų pakakti.

I. Šimonytė teigė mananti, kad dėl aukštos palyginamosios bazės infliacijos augimo tempas turėtų sulėtėti.

Balandį pristatydama Finansų ministerijos parengtą patobulintą 2022 metų valstybės biudžeto projektą, G. Skaistė sakė, kad vidutinė metinė infliacija šiemet prognozuojama 9,8 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją