Rusijai pradėjus karą Ukrainoje ekspertai spėja, kad šiemet rusų ir ukrainiečių Turkijoje atostogaus žymiai mažiau. O kelionių organizatoriai pastebi, jog šiais metais lietuviams svarbu ne tik kelionių į Turkiją kainos, bet ir tai, kad išsirinktame viešbutyje būtų mažiau rusų. „Labai daug sulaukiame skambučių su klausimais, ar viešbučiai, kuriuos išsirinko, populiarūs tarp Rusijos piliečių. Žmonės nori atostogauti ten, kur jų būtų mažiau, todėl renkasi kitus regionus“, – pastebi „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Rusijos kelionių organizatorių asociacijos vykdomoji direktorė Maya Lomidze anksčiau šį mėnesį laikraščiui „Dunya“ sakė negalinti tiksliai įvertinti, kiek rusų 2022 m. lankysis Turkijoje, bet spėjo, kad jų bus maždaug du milijonai. Tai daugiau nei dvigubai mažesnis kiekis, palyginti su 2021 m., kai į Turkiją atvyko 4,7 mln. rusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją