Pinigai nekvepia, veikiausiai pagalvojo „Uma2rman“, Ana Semenovič, Olegas Gazmanovas, Mitia Fominas ir kiti atlikėjai, todėl sutiko dainuoti į Kremliaus apmokėtus koncertus suplūdusiai publikai, rašoma portale stars.segodnya.ua.

Remiantis BBC Rusijos tarnybos pranešimu, propagandinio maratono renginius organizavo Kremliui artima autonominė ne pelno organizacija „Ekspertnyj institut socialinych isledovanij“.

Maratonui buvo skirta beveik 100 mln. rublių (1,5 mln. eurų). Didžiausio honoraro sulaukė rusų muzikantas Sergejus Galaninas ir jo grupė „SerGa“: jam buvo atseikėta 10,5 mln. rublių (149,5 tūkst. eurų). 6,9 mln. rublių (98 tūkst. eurų) užsidirbo Sovietų Sąjungos ir Rusijos roko muzikantas Sergejus Bobunecas, o 6 mln. rublių (85,5 tūkst. eurų) – grupė „Pilot“.

Rusofašistų milijonierių sąraše taip pat atsidūrė vokalinė-instrumentinė grupė „Samocvety“ (5,7 mln. rublių (81 tūkst. eurų)), Anita Coi (5,04 mln. rublių (72 tūkst. eurų)), Ana Semenovič (3,1 mln. rublių (44 tūkst. eurų)), Olegas Gazmanovas (2,5 mln. rublių (35,6 tūkst. eurų)), Dmitrijus Charatjanas (1,7 mln. rublių (24,2 tūkst. eurų)) ir kt.

Anot ВВС, kai kurie maratono dalyviai aplankė net septynis Rusijos regionus, bet buvo ir tokių, kurie apsiribojo vienu. Atlikėjui arba grupei skirta pinigų suma buvo apskaičiuota programos kainą padauginant iš pasirodymų skaičiaus. Šiais pinigais buvo apmokamas transportas, viešbučiai ir organizatorių paslaugos. Kiek būdavo paliekama honorarams, sutartyse nenurodoma.

Daugelis Rusijos scenos žvaigždžių baiminasi, kad jų karjera Rusijoje gali sužlugti, todėl yra pasirengusios palaikyti bet kokius Kremliaus kliedesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)