„Į mus paleido jau ketvirtą raketą. Kur pagalba iš oro“, – desperatiškai į raciją šaukia rusų karys, eilinį kartą prašydamas pagalbos.

Šis radijo pokalbis, kurį paviešino grupė „InformNapalm“ buvo perimtas iš pagarsėjusios Gyvačių salos tuo metu, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino du „Raptor“ klasės karinius rusų katerius.

Perimti Rusijos kariškių radijo pokalbius, panašu, buvo itin lengva, nes jie naudojosi ne šifruotu ryšiu, bet radijo dažniu, kuriuo perduodami pranešimai apie jūroje įvykusias nelaimes, transliuojami pagalbos prašymai, koordinuojamos gelbėjimo operacijos.

Įraše girdisi, kaip vienas kariškių nuolatos prašo paramos iš oro. Tačiau aviacija vis neatskrenda, o virš galvų ratus sukantis ir raketas laidantis Ukrainos bepilotis orlaivis „Bayraktar“ sukelia tikrą desperaciją.

„81, aš 85. Kur parama iš oro, kur parama iš oro“, – klausia apšaudomas rusų karys.

Kitas kariškis, kurio šaukinys „81“, jam atsako, kad orlaivis jau nuskrido į jų pusę, tačiau ši žinia nesuteikia daug vilties. Juo labiau, kad žadėtos paramos nesulaukiama, o dronas toliau į juos šaudo.

„Prieš kiek laiko išskrido? Mane jau užp.... tas „Bayraktar“, šaudyti n...ui“, – atsako į drono ataką pakliuvęs Rusijos kariškis.

Operacijai vadovaujantis karininkas šaukiniu „81“ klausia apie situaciją bei išgirsta, kad „82“ ir „83“ yra pažeisti. Panašu, jog čia kalbama apie du karinius katerius, kuriuos prie Gyvačių salos sunaikino Ukrainos kariai.

Karininkas liepia „pagal galimybes“ buksyruoti „82“ ir „83“, tačiau sulaukia tik panikos apimtos kareivio šauksmo.

„81“, „81“! Į mus paleido jau keturias raketas! Kur oras? (parama iš oro – red.). „81“, aš „85“ į mus paleido ketvirtą raketą! Kur oras?“ – apimtas panikos šaukia karys.

Gali būti, kad tai buvo paskutiniai Rusijos kareivio, šaukiniu „85“ ištarti žodžiai. Balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje prie Gyvačių salos buvo sunaikinti „Raptor“ klasės kariniai kateriai.

Kitos atakos metu Ukrainos karių dronas sunaikino dislokuotą priešlėktuvinį raketų kompleksą „Tor“. Žiniasklaidos teigimu, saloje nebeliko gyvų Rusijos kariškių.

Įspėjimas: garso įraše skamba necenzūrinė leksika:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)