Dažniausias pasirinkimas – smokingas

Pasak stiliaus žinovo Pauliaus Stumbros, kalbant apie vestuvinę vyrų aprangą populiariausiu išlieka klasikinis smokingas. Tačiau kartu šių metų tendencijos rodo, jog populiarėja ir žemės spalvos bei žalios atspalviai.

„Mėlyni kostiumai tampa ne tokie populiarūs. Populiarėja šviesių spalvų kostiumai. Kalbant apie audinį, idealiausias pasirinkimas bus plona vilna, nes ji leidžia kvėpuoti odai, nesiglamžo ir puikiai atrodo nuotraukose. Kartu populiarėja ir vilnos, šilko bei lino deriniai“, - kalbėjo ekspertas ir pridūrė, jog dėl kelionių ir socialiniuose tinkluose matomų nuotraukų vis daugiau vyrų nori susikurti išskirtinį stilių ir atrodyti įdomiau.

„Suitsupply“ pašnekovas pastebėjo, kad šiandieniai jaunikiai ieško praktiškumo ir mielai renkasi kostiumus, kuriuos galės dėvėti ir po šventės. Šią vasarą savo vestuves kelsiantis P. Stumbra taip pat skiria didelį dėmesį vestuvinio kostiumo pasirinkimui bei išdavė, kad vakarinėje šventės dalyje ketina pasirodyti su kita eilute.


Svarbi ir šventės vieta

Nors svarbu išmanyti ir mados tendencijas, „Suitsupply“ individualių kostiumų ekspertas David Movsisian pastebi, kad ne ką mažiau svarbu pastebėti ir kas tinka pačiam žmogui. Anot profesionalo, svarbu matuotis ir derintis kostiumą prie odos, plaukų ir akių spalvos bei atsižvelgti ir į šventės vietą. „Pavyzdžiui, jei vestuvės vyksta pajūryje, reikėtų lengvesnių spalvų ir rinktis iš labiau vasarinių audinių, tokių kaip linas ar šilkas su linu“, - pastebėjo D. Movsisian.

Neretai jaunikiai bei kiti klientai, kurie nori susikurti išskirtinį stilių, užsisako ir individualų kostiumo siuvimą, tačiau, pasak „Delfi TV“ laidoje kalbinto eksperto, tam reikėtų skirti laiko.


„Nėra blogos figūros“

Vyriškų drabužių parduotuvės „Suitsupply“ internetiniame puslapyje yra suteikiama galimybė savo norimą kostiumą sumodeliuoti ir pačiam. Prieš atvykstant į parduotuvę susidėlioti savo norimą kostiumą internete ir pasvarstyti apie spalvas bei audinius siūlo ir D. Movsisian.

„Galimybė susikurti savo kostiumą patinka tiek patiems vyrams, tiek jų antrosioms pusėms, kurios gali tiesiog namuose sudėlioti visą kostiumą. Tai tarsi žaidimas. Tam nereikia daug laiko, o vėliau parduotuvėje patars profesionalas.

Mūsų tikslas yra padaryti taip, kad kostiumą išsirinkęs žmogus būtų laimingas ir dažnai jį dėvėtų. Nėra blogos figūros – tik blogai parinktas kostiumas“, - su šypsena sakė profesionalas.


Paklaustas, kada reikėtų užsisakyti individualų kostiumą, D. Movsisian sakė, kad geriausia vestuvėms kostiumą užsisakyti likus trims mėnesiams iki šventės, tačiau „Suit Supply“ suteikia galimybę sau tinkamą kostiumą pasisiūti ir per mėnesį, o savo įvaizdį kuriant internetiniame puslapyje www.suitsupply.com matysite tiek galimą pasiuvimo laiką, tiek ir norimo kostiumo kainą.