Visada jaunatviškai atrodanti K. Kaikarienė medicinos ir sveikatos aktualijų laidoje „Sveikas rytojus“ teigė mananti, kad įprastai tik su amžiumi moterys labiau ima save vertinti, rašoma spaudos pranešime.

Anot Kristinos, yra labai svarbu kuo anksčiau suvokti, kad moters grožis – tai visų pirma spindinčios akys, išmintis ir pasitikėjimas savimi.

„Joks plastikos chirurgas, net ir mano vyras, kurį aš laikau pačiu geriausiu, nei vienos iš mūsų nepavers nei dvidešimtmete, nei trisdešimtmete. Galima šiek tiek kažką patempti, pakelti, bet tiesa ta, kad to, ką mes turime savo akyse, žvilgsnyje, tos patirties, kurią esame sukaupusios – jos neišvalys ir neištrauks visiškai niekas“, – kalbėjo K. Kaikarienė.

Renginių organizatorė pasakojo, jog dėl bėgančių metų paliekamų žymių jie niekada nepanikavo, tačiau pripažino, kad norėtų, jog kai kurių su metais įvykusių pokyčių nebūtų.

„Nenoriu, kad man reikėtų tempti ausis ar kad pasikeistų veidas. Naudoju stipresnius kremus, serumus, visą laiką nusivalau makiažą, bet niekada nebuvo taip, kad atsisėdusi verkšlenčiau, kad reikia kelti skruostą ar tempti akis. Neturiu dėl to problemų“, – kalbėjo K. Kaikarienė.

Renginių organizatorė taip pat pabrėžė, kad veiksminga ir gera kosmetika nebūtinai turi būti brangi. Moteris atskleidė, jog ant jos kosmetikos stalelio stovi tik keli veido odą puoselėjantys produktai, kuriuos greitai sunaudoja.

Kristina pripažino ir tai, kad išsaugoti gražų veido ovalą jai padeda ir injekcinės veido procedūros.

„Nuo 40 metų pradėjau naudoti botulino injekcijas palei akis, taip pat – pykčio raukšlei lyginti. Esu dariusis lūpų kontūro procedūrą, tačiau esu labai prieš stipriai pripūstas lūpas. Be visa ko, ramiai galiu pasakyti, kad nesu turėjusi jokių veido operacijų, nes net ir mano stebuklingasis vyras nepadarys operacijos be randų“, – sakė moteris.

Kosmetologė Ramunė Skurkienė laidoje pasakojo, jog šiuolaikinės naujovės kosmetologijos srityje gali sėkmingai kovoti su ankstyvu odos senėjimu, efektyviai stabdyti besiformuojančias raukšles ir nesunkiai atkurti dailų veido kontūrą.

„Apie senėjimo procesą nelabai kam norisi kalbėti. Moterys dažnai labai skausmingai reaguoja į su metais besikeičiančias kūno formas, veido odą, bet iš tiesų senėjimas yra skirstomas į du tipus: vidinį, arba, dar kitaip vadinamą, chronologinį bei išorinį“, – laidoje pasakojo kosmetologė Ramunė.

Pasak R. Skurkienės, chronologinis senėjimas yra neišvengiamas – tai nuolatinis fiziologinis procesas, kurio metu keičiasi veido odos ovalas, oda, odos tipas, didėja poros, oda netenka drėgmės, yra prarandamas elastingumas ir odos stangrumas.


Vidinis arba natūralus senėjimas yra reiškinys, kurį daugiausiai lemia genetiniai ir metaboliniai veiksniai, o išorinį senėjimą gali paspartinti žalinga aplinka.

„Prie išorinio senėjimo mes priskiriame tai, kas siejasi su epidermio kontaktu su išorine aplinka – tai atmosferos tarša, laisvieji radikalai ir, žinoma, patys kenksmingiausi odai – ultravioletiniai saulės spinduliai, kurie tiesiogiai sendina odą“, – pasakojo R. Skurkienė.

Odos senėjimo procesai ima matytis tada, kai pradeda lėtėti odos ląstelių atsinaujinimo procesai: ima plonėti odos jungiamieji audiniai, sumažėja hialurono rūgšties, elastino ir kolageno kiekiai. Tačiau šiandieninė kosmetologija gali šiuos procesus sėkmingai stabdyti.

„Mes, kosmetologai, galime labai daug, o su profesionaliomis kosmetikos priemonėmis epidermį galime veikti išties stebuklingai. Šiuolaikinė grožio industrija turi begalę gerų pasiūlymų ir profesionalių procedūrų, skirtų odos regeneracijai aktyvuoti, pagerinti kolageno, elastino sintezę ir įtakoti odos atsinaujinimo procesus“, – atskleidė R. Skurkienė.

Pasak kosmetologės, kalbant apie neinvazinius dalykus, kurie padeda išsaugoti gražesnį veido ovalą, raumenų tonusą, odos stangrumą ir tinkamą spalvą, reikėtų atkreipti dėmesį į veido masažą, kuris turi labai teigiamos įtakos kraujotakai, limfotakai.

„Jeigu mes masažui, tiek kūno, tiek veido, kaip terapinei priemonei, skirtume daugiau dėmesio, ilgiau išliktume sveikesni ir gražesni“, – kalbėjo kosmetologė.

Veido masažas yra viena iš efektyviausių procedūrų, kurios yra taikomos grožio srityje.

„Dėka kokybiško, gero masažo, kuris apjungia daug masažo technikų, mes galime gauti labai gerą rezultatą. Labiausiai rekomenduojami – giliųjų raumenų, stangrinamasis japoniškas veido masažas, limfodrenažas bei neurosadatyvinis masažas, apjungiantis manualines technikas“, – pasakojo R. Skurkienė.

Po masažo visada rekomenduojama atlikti įmaitinimą įvairiais serumais, vartoti vitaminų, rūgščių, peptidų kokteilius ir užbaigti specializuota kauke, kurią parenka kosmetologas.

Veido oda kosmetologė rekomenduoja pradėti rūpintis jauname amžiuje. Svarbu, kad specialistas identifikuotų odos tipą ir parinktų tinkamas priežiūros priemones. Tokiu būdu būtų galima sėkmingai atitolinti odos senėjimo procesus.

Kita vertus, specialistė atkreipia dėmesį, kad ne tik veido oda išduoda moters amžių.

„Nuo laikysenos priklauso mūsų veido ovalas – kaip jis atrodo, kaip jis pradeda senti. Tai taip pat priklauso ir nuo mūsų profesijos. Svarbu kontroliuoti laikyseną, ištiesti kaklą, įtraukti sėdmenis, pilvo presą – šie dalykai labai padeda. Aš visada pateikiu šokėjų pavyzdį – jos visada sensta gražiau, nes turi gražią laikyseną“, – kalbėjo R. Skurkienė.

Kosmetologė sakė, jos labai svarbu žinoti savo veido odos tipą, pagal kurį dažniausiai yra rekomenduojamos makiažo arba odos nuvalymo priemones.

„Dažniausiai tai būna pienelis, valančios putos, gelis. Taip pat losjonas arba tonikas, kuris yra skirtas atstatyti odos ph. Toliau reikia susikoncentruoti į odos poreikį, kuris kinta pagal sezoną. Svarbu pastebėti, ar reikalingas drėgmės atstatymas, ar smulkių raukšlelių lyginimas, ar kolageno sintezės gerinimas“, – pasakojo R. Skurkienė.

Siekiant stangrinti veido odą, patyrusi kosmetologijos specialistė siūlo veidą prausti tik šaltu vandeniu ir jo nešluostyti, leisti natūraliai nudžiūti. Ir tik tada tepti kosmetologo paskirtas priemones, kurias rekomenduojama keisti ir nuolat papildyti naujomis.

„Reikia suprasti, kad brandžios odos poreikiai, priešingai nei jaunos, yra didesni ir labiau kompleksiški. Tai reiškia, jog vienu metu odai reikia visko daugiau: vitaminų, antioksidantų, peptidų, tam tikrų aminorūgščių bei hialurono rūgšties“, – dėstė kosmetologė.

Medicinos aktualijų ir sveikatos laida „Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 valandą per TV8!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją