Nuotaikingame skelbime rašoma, kad Klaipėdos rajono savivaldybė ieško kolegos vasarai.
Darbuotojas dirbs „viename gražiausių rajono kampelių – Karklėje“. Teksią tikrinti, ar tinkamai pastatyti automobiliai, ar sumokėtas parkavimo mokestis

„Reikalavimai? Universitetinis arba koleginis išsilavinimas, vairuotojo teisės, būtų gerai, jei turėtum nuosavą automobilį. Atlyginimas? 1250 eurų neatskaičius mokesčių. Kada gali pradėti? Dirbti gali jau nuo gegužės 1 dienos, o darbą baigsi rugsėjo 15 d. „ – dėstoma socialinio tinklo poste.

„Tokio specialisto, pagal sutartį su Klaipėdos keleiviniu transporto įmone, ieškoma jau treti metai, tačiau tik šiemet sulaukta tokio didelio susidomėjimo“, – Delfi Karjerai nusistebėjo Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė.

Savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Ernestos Badalovos pasiteiravome, kodėl tokiam darbuotojui reikalingas universitetinis arba koleginis išsilavinimas. Specialistė į pateiktus klausimus atsakė raštu:

„Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų pareigybių aprašymo metodika nustato, kad kvalifikuoti darbuotojai – tai darbuotojai, kurių pareigybės aprašyme nurodomos funkcijos, susijusios su informacijos tvarkymu, kaupimu, skaičiavimu, apdorojimu ir suradimu, klientų aptarnavimu, patalpų ir (ar) aplinkos priežiūra, paslaugų teikimu asmenims, įrenginiams valdyti ir prižiūrėti, transporto priemonėms vairuoti ir panašiai; nekvalifikuoti darbuotojai – tai darbuotojai, atliekantys paprastas ir pasikartojančias užduotis, kurioms atlikti netaikomi išsilavinimo ar profesinės kvalifikacijos reikalavimai.

Atkreipiame dėmesį, kad šias pareigas einančiam darbuotojui keliami reikalavimai, atsižvelgiant į funkcijų turinį ir svarbą. Darbuotojas turės fiksuoti faktines aplinkybes, kurių pagrindu surašomi administracinio nusižengimo protokolai, kontroliuoti, ar asmenys laikosi viešosios tvarkos taisyklių (prekybos viešose vietose, tvarkymo ir švaros, alkoholinių gėrimų gėrimo viešose vietose ir kt.).
Taip pat darbo apmokėjimas priklauso nuo nustatyto pareigybės lygio: kuo aukštesnis lygis, tuo didesnis nustatytas pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas.“

Specialistė patikslino, kad skelbime nurodytas darbas yra sezoninis: nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. Įdarbinamas asmuo yra atsakingas už Karklės teritoriją, turi prižiūrėti 5 aikšteles. Darbo valandos – nuo 9 iki 20 val. Grafikas slenkantis: 4 dirbamos ir 2 laisvos arba 3 dirbamos ir 2 laisvos – kaip patogiau dirbančiajam. Dirbančiajam prie atlyginimo planuojama skirti ir 20 proc. kintamąją dalį, todėl atlyginimas į rankas siektų apie 1 tūkst. eurų.

Skelbimas sulaukė susidomėjimo – vos per kelias valandas buvo gauta 10 kandidatų paraiškų. Vakare pranešta, kad darbuotojas jau rastas.

CV-Online marketingo vadovė Rita Karavaitienė, paprašyta pakomentuoti šį skelbimą, atsakė: „Šioms pareigoms, atsižvelgus į darbo pobūdį, universitetinis išsilavinimas iš esmės yra perteklinis. Nebent įmonė nepilnai aprašė darbo pobūdį ir darbuotojui bus priskirta daug daugiau, įvairesnių ir aukštojo reikalavimo reikalaujančių žinių. “

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)