V. Putino pasitarimo su Sergejumi Šoigu vaizdo įrašai ir stopkadrai išplito socialiniuose tinkluose, skelbia „Newsweek“. Nors Kremlius nurodė, kad prezidentas ir gynybos ministras susitiko Rusijos karinei strategijai Mariupolyje (strategiškai svarbiame uostamiestyje, kurio užėmimą V. Putinas pavadino „sėkmingu“) aptarti, interneto naudotojai sutelkė dėmesį į Rusijos lyderio išvaizdą ir veiksmus.

Stopkadruose matyti, kad V. Putinas viena ranka tvirtai įsikibęs į stalo kraštą, sėdi sudribęs. Netrukus pasirodė spėlionių, kad Rusijos prezidento sveikatos būklė yra prasta.

Ankstesniais mėnesiais būta gandų, jog jį kamuoja liga. Anksčiau šį mėnesį Kremlius paneigė informaciją, kad V. Putinui buvo atlikta operacija, susijusi su skydliaukės vėžiu, kaip balandžio 1 d. pranešė „The Moscow Times“.

„Ar čia tik man atrodo, kad sulig kiekviena karo diena Putino sveikata vis prastėja? – tviteryje pasiteiravo portalo „The Kyiv Independent“ reporteris Ilja Ponomarenka. – Matau drastišką skirtumą tarp dabartinės jo būklės ir buvusios vasario mėnesio pabaigoje.“


Su CNN bendradarbiaujanti apžvalgininkė Frida Ghitis irgi pastebėjo neįprastą V. Putino išvaizdą.

„Putinas suzmekęs ant kėdės, įsikibęs į stalą. Jam viskas gerai? Sveikas?“ – parašė ji.


Rašytoja ir buvusi Jungtinės Karalystės (JK) parlamento narė Louise Mensch prisiminė savo straipsnį, kurį parašė praėjusį mėnesį, kad V. Putinas galbūt slepia ligą.

„PS: kaip jau rašiau, Vladimiras Putinas serga Parkinsono liga. O čia jis įsikibęs į stalą, kad niekas nepamatytų drebančios rankos, tačiau pėdos trepsėjimo nuslėpti nepavyko“, – pakomentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)