„Ukrainos įspėjimas! Liūdnos naujienos. Rusijos kariuomenė užpuolė autobusą, kuriame važiavo 18 vaikų.Išgyvenusiųjų nėra.Tai liūdna ir apgailėtina.Mano akyse ašaros.Vaikų kūnai ištempti ant žemės.Daugiau įvykio nuotraukų ir vaizdo įrašų paspaudę šią nuorodą“, - tokia žinute dalijamasi, platinant apgadinto autobuso nuotrauką. Nuotraukų koliaže taip pat pateikiamas kruvinos autobuso sėdynės atvaizdas.

Vis dėlto, nors autobusas iš tiesų buvo apgadintas karinio susidūrimo metu, šios nuotraukos neatspindi šių dienų įvykių. „Melo detektoriui“ pavyko išsiaiškinti, kad autobusą 2015 m. sausio 22 d. atakavo Rusijos remiami separatistai. Ukrainos žvalgyba, atlikusi tyrimą konstatavo, kad už išpuolio organizavimą buvo atsakingi trys Rusijos piliečiai. Tai įvyko Donetsko mieste.

Ataką, kurios metu žuvo 13 autobuse buvusių žmonių ir dar 20 buvo sužeisti pasmerkė Jungtinių Tautų Saugumo taryba. Apie mirusius vaikus žiniasklaida nepranešė.

Už įvykdytą teroro išpuolį buvo bandoma suversti kaltę Ukrainos kariuomenei.

„Melo detektorius“ pataria nespausti klaidingoje žinutėje pateiktos neaiškios kilmės nuorodos.

Išvados

Autobuso atakos nuotraukos nėra susijusios su šių dienų įvykiais, be to, nepranešama, kad šiame įvykyje buvo žuvusių vaikų. Ataka įvyko 2015 m., ją įvykdė Rusijos remiami separatistai Donetsko mieste. Įvykio metu žuvo 13 žmonių, dar 20 buvo sužeisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją