Lietuvos krepšinio šimtmečio išvakarėse oficialiai atidarytas Žemynos sporto kompleksas, kuriame sportuos Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) auklėtiniai.

Tuo metu pati biudžetinė sostinės mokykla įsigijo NBA nuo 2017-ųjų pasauliniu mastu platinamą prekės ženklą.

„Į Lietuvą ateina NBA, tai ne laikinas projektas, o nuolatinė programa. Vieni nebūtume realizavę šios programos, tą pavyko padaryti kartu su Vilniaus savivaldybe.

Bendromis pajėgomis turime NBA vardą Lietuvoje. Dabar Vilniaus ir Lietuvos krepšinis su šia NBA mokykla patenka į didžiulę platformą, o tai sostinės krepšiniui ir visai šalies krepšinio bendruomenei suteiks didžiulę pridėtinę vertę“, – vylėsi M. Balčiūnas.

Anot miesto vicemero Valdo Benkunsko, nauju sporto kompleksu dieną naudosis progimnazija, po pietų – VKM auklėtiniai.

„NBA vardo atskirai pristatyti nereikia. Tikimės, jog jis suteiks didžiulį impulsą tiek trenerių kolektyvui, tiek VKM bendruomenei.

Tai išskirtinis atvejis ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai, nes tokių mokyklų pasaulyje nėra daug.

Čia NBA neatidaro savo atstovybės, ji, pasitikėdama LKF ir Vilniaus savivaldybe, suteikia visam pasauliui gerai žinomą savo vardą. Tai – turinio programa, kuri visų pirma leis turėti turinio dalykus – geriausi VKM auklėtiniai dalyvaus stovyklose, stažuotėse, specialiuose turnyruose, tai didelis impulsas visai krepšinio plėtrai Lietuvoje ir, svarbiausia, Vilniuje.

Tai – sostinės krepšinio piramidės dalis, kurioje turime dvi profesionalias komandas („Rytą“ ir „Kibirkštį“), dublerių komandas ir sporto mokyklas“, – kalbėjo sostinės vicemeras.

Į Lietuvą atvykęs NBA viceprezidentas Europai Jesusas Bueno sveikino šalies krepšinio bendruomenę.

„Tai pirmoji tokia NBA krepšinio mokykla Rytų Europoje, fantastiškame mieste Vilniuje. Tokios veikia Madride, Italijoje, tačiau to iki šiol neturėjo šis Europos regionas.

Garbė veiklą pradėti krepšinio šalyje, jūs turite begalinę aistrą šiai sporto šakai, niekas kitas Europoje taip nemyli krepšinio kaip jūs“, – teigė ispanas.

„NBA Europe“ vadovas Jesus Bueno Pascualis

Daugiau NBA kvapo Vilniuje bus galima pajusti vasarą. Vaikų krepšinio stovyklose, anot M. Balčiūno, dalyvaus ir gerai žinomi NBA atstovai.

„Stiprinsime „NBA Junior“ vaikų lygą, dvigubinsime dalyvių skaičių. Daug renginių vyks su NBA prekiniu ženklu, o tai suteiks visai kitą tarptautinę, komunikacinę vertę.

Pateksime į didžiulę NBA platformą, tai reiškia, jog apie renginius Vilniuje per NBA komunikacijos kanalus sužinos visas pasaulis“, – tvirtino M. Balčiūnas.

Anot jo, NBA turėjo konkrečius infrastruktūros kokybės standartus savo vardo krepšinio mokyklai, kuriuos atitiko naujas Žemynos sporto kompleksas.

„Svarbus sportinis principas, gabiausi VKM auklėtiniai turės galimybę tobulėti. Kiek vaikų, parodys laikas. Žinoma, tai priklauso ir nuo infrastruktūros galimybių, čia tam skirtos trys krepšinio aikštės“.

Valdas Benkunskas

Anot M. Balčiūno, LKF svarbu ne skaldyti vietos krepšinio bendruomenę ir rinką, o kaip tik sustiprinti.

„NBA krepšinio mokykla yra integruojama į esamą struktūrą, o ne kažkaip vystoma šalia. Tai nėra naujas vienetas, o kitas, kokybinis žingsnis sostinės krepšinio struktūroje“, – kalbėjo M. Balčiūnas.

Sostinės Žemynos progimnazijos trijų sporto salių priestatas (4300 kv. m) turės mobilias 1300 vietų tribūnas. Tai ne tik nauja erdvė progimnazijos kūno kultūros pamokoms, bet ir šiuolaikiška bazė krepšinio ir kitų sporto šakų treniruotėms bei varžyboms.

Daugiau nei 4000 kv. m ploto Žemynos progimnazijos sporto komplekse įrengtos trys krepšinio aikštės su persirengimo patalpomis, dušais, sanitariniais mazgais, rūbinėmis, treniruoklių sale ir kt. Esant poreikiui, galima naudotis tik centrine aikšte, šalia kurios esančiose išstumiamose tribūnose telpa apie 1300 žiūrovų.

Priestato statybai, sporto įrangai, baldams sostinės savivaldybė skyrė daugiau kaip 5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją