Kalytės dingimo dieną šeimininkė kaipmat apėjo Ribiškių apylinkes, tačiau netrukus suprato, kad gyvūno paieškoms teks pasitelkti didesnes pajėgas.

„Pirmą rytą po dingimo suradau kinologą su šunimi, kuris vaikščiojo kartu su mumis. Tikėjomės aptikti Katos pėdsakus, gal kur įlindo į urvą, tačiau šuo pėdsakais niekur nenuvedė. Tą pačią dieną pradėjome kabinti popierinius skelbimus, dalintis žinia visose įmanomose feisbuko grupėse. Džeko Raselo grupės dėka, žinia apie ieškomą šunę pradėjo dalintis žinomi influenceriai“, – sako augintinės ieškanti Vaiva.

Socialiniuose tinkluose ji pradėjo dalintis nueitų teritorijų žemėlapiais, kad visi norintys galėtų ieškoti dar neapeitose vietose. Vaiva sulaukė patarimų 10 kilometrų spinduliu nuo namų išbarstyti savo rūbų skiautes – taip pasiklydęs šuo galėtų užuosti kelią namo.

„Žinoma, ieškodami paraleliai tikriname parduodamų šuniukų skelbimus. Labai tikimės, kad Kata netaps neteisėtu pirkiniu. Jai 8 metai, jai būtų nelengva priprasti prie naujų šeimininkų“, – sako kalytės šeimininkė.
Namuose Katos laukia šeima

„Reaguodami į visus pranešimus, važiavome į Trakus, Sudervę, Juodiškes, šukavome Pavilnį, Naująją Vilnią. Grupės nariai ieškojo senamiestyje, Belmonte. Gavus žinutę, kad panašus šuo buvo pastebėtas prie turgaus, aplėkėme Tymo turgų ir Halės turgavietę.

Nesuprantame, kaip galėjo nutikti, kad mylimas šuo, gyvendamas kartu su savo vaiku, gali negrįžti namo. Situacija veda į neviltį, ir laikas mums ne draugas, jei šunė, tarkime, parblokšta automobilio, ar įstrigusi tarp šakų“, – nerimauja Vaiva.

Katos šeimininkė nurodo, kad augintinės paieškoms svarstyta pasitelkti dronus ir termovizorius, tačiau aplinkybės palankios ne visoms priemonėms.

„Situaciją sunkina labai kalvota vietovė, o dronų neleidžia pakelti oro uosto apsaugos zona. Ieškoti su termovizoriumi turbūt nėra prasmės, nes miškuose daug laukinių gyvūnų. Kadangi šuo išbėgo iš kiemo 5 minutėms, išlėkė be antkaklio su užrašytu telefonu. Vienintelė viltis į čipą, kurį galėtų nuskanuoti veterinaras arba prieglaudos darbuotojas, jei tik kažkas ten atvestų paklydusį šunelį“, – viliasi Vaiva.

Apie šuns dingimą nuo pat pirmos dienos informuotos Vilniaus miesto prieglaudos ir veterinarijos gydytojai. Katos šeimininkei daugiausiai nerimo kelia tai, kad kalytę kas nors gali pasisavinti.

„Liūdna, kad gyvūnų duomenų registre nėra funkcijos pažymėti ieškomą čipo numerį, tai labai tikimės sąžiningų piliečių, kurie nepabijos identifikuoti klajūnę. Kata labai draugiška, niekada nebuvo pastebėta agresija. Labai tikimės, kad Kata gyva ir sveika, labai jos laukiame namuose. Jei nerasime iki savaitgalio, o tai jau bus daugiau nei savaitė po dingimo, prašysime galinčių burtis į grandinę, ir šukuoti Pavilnio regioninio parko kalveles“, – sako Vaiva.

Turint svarbios informacijos apie galimą Katos buvimo vietą, šeimininkai prašo susisiekti numeriu 865520079. Radusiajam žadama 500 eurų premija.