„Labai pykau ant savo mamos, kuri nuolatos kartojo, kad turėčiau pasigražinti nosį, – interviu sakė ji. – Maniau, jog tiesiog jai nusileisiu, bet tokios baigties nesitikėjau. Juk pati dėl savo išvaizdos nekompleksavau. Man atrodė, kad esu pakankamai graži.“

Aktorė prisipažino, jog kalbas apie nosies operaciją girdėjo nuo mažų dienų – jos mama stengėsi būti „pragmatiška“ ir norėjo palengvinti savo dukros karjeros kino industrijoje pradžią.

„Ji nesakydavo, kad esu negraži, tiesiog užsimindavo, kad jeigu domina aktorės karjera, derėtų patobulinti nosį“, – atskleidė J. Grey.

Jos tėvas Joelis Grey – irgi aktorius, už vaidmenį 1972 m. filme „Kabaretas“ („Cabaret“) gavęs „Oskarą“. Garsenybė nurodė, kad vaikystėje buvo „kategoriškai nusistačiusi prieš rinoplastiką“, bet supranta, kodėl XX a. šeštajame dešimtmetyje jos tėvai pasidailino nosis.

„Jie bandė pritapti. Reikėjo pasikeisti pavardę ir atitinkamai elgtis, tokia buvo norma. Negalėjai būti žydas, atrodyti kaip žydas. Taigi, jie tiesiog stengėsi prisitaikyti“, – paaiškino ji.

1987 m. pasirodžius kultinei juostai „Purvini šokiai“ („Dirty Dancing“), J. Grey tapo pasaulinio lygio žvaigžde. Užgriuvus šlovei, ji galiausiai nusileido mamos įgeidžiams ir pasidarė pirmąją nosies operaciją, tačiau prireikė ir antrosios – trūkumams ištaisyti, bet po jos aktorės nosis tapo „trumpesnė“ ir „mažesnė“.

J. Grey prisiminė nesmagų atvejį, kai netrukus po antrosios operacijos atvyko į filmo premjerą, o aktorius Michaelas Douglasas jos neatpažino.

„Tai buvo mano pirmasis pasirodymas viešumoje po antrosios operacijos, – pasakojo ji. – Ir netrukus likusiam pasauliui pasidariau tarsi nematoma, niekas manęs nebeatpažino.“

Sprendimas pakeisti išvaizdą praktiškai sugriovė jos karjerą Holivude.

„Įdėjau tiek daug pastangų, bandydama suvokti, ką padariau ne taip, kodėl man buvo užtrenktos durys, – guodėsi J. Grey. – Bet tai melas. Pati užtrenkiau tas duris.“

Su buvusiu vyru Clarku Greggu dukros Stellos (dabar jai jau 20 metų) susilaukusi J. Grey tvirtina nuėjusi ilgą kelią ir šiandien kaip niekada anksčiau jaučiasi patenkinta savo išvaizda.

„Tiesiog noriu būti savimi. Kita vertus, kai kitų žmonių klausi nuomonės apie save ir jų žodžius priimi už gryną pinigą, gali greitai prarasti savivertę“, – pridūrė ji.

Aktorės pokyčiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją