Populiarioje pažinčių programoje „Tinder“, remdamasis savo netikra tapatybe, jis žavėjo patiklias moteris ir įtikinėjo jas paskolinti jam pinigų. Gavęs pinigų, finansuodavo savo prabangų gyvenimo būdą: viliodamas kitas moteris pietaudavo brangiuose restoranuose, apsistodavo brangiuose viešbučiuose, skraidydavo privačiais lėktuvais.

Kaip matyti naujame „Netflix“ dokumentiniame filme ir remiantis „The Times of Israel“, visame pasaulyje jis šioms moterims skolingas apie 10 mln. JAV dolerių.

Vaidindavo, kad jam gresia pavojus

Sh. Hayut, bendraudamas su moterimis, taikė modelį, kuris pasiteisino: jis susitikdavo su nauja moterimi „Tinder“ tinkle, tuomet nusivesdavo ją į brangų ir išties įspūdingą pirmąjį pasimatymą, pavyzdžiui, į kelionę privačiu lėktuvu ir lėtai užmegzdavo abipusius santykius. Tuo pat metu jis slapta susitikinėdavo ir su kitomis moterimis.

Jo kaltintojai tvirtina, kad tam tikru momentu vyras savo „aukoms“ prasitardavo, jog nerimauja, kad jo tyko priešai, sakydavo, kad jam gresia pavojus: kad jo priešai jį seka, kad jis neturi prieigos prie savo kredito kortelių, nes jas buvo galima atsekti. Galų gale jis nusiųsdavo savo kraujuojančio asmens sargybinio, tariamai sužaloto šių priešų, nuotrauką, kad paskatintų didesnį susirūpinimą. Padėjęs tokį apgaulės pagrindą patiklioms aukoms, jis skubiai kiekvienai savo „merginai“ pranešdavo, kad jo kredito kortelės negalima naudoti saugumo sumetimais, ir paprašydavo jas atidaryti naujas korteles, kad jis galėtų jomis pasinaudoti.

Shimonas Hayutas, dar kitaip žinomas kaip Simonas Levievas

Viena iš jo aukų 35-erių švedė Pernilla Sjoholm – po „Netflix“ dokumentinio filmo „The Tinder Swindler“ tapusi tikra žvaigžde atvyksta į „Login“ konferenciją birželio 2–3 dienomis, Vilniuje „Litexpo“ konferencijų centre, kur pasakos šią visame pasaulyje išgarsėjusią detektyvinę istoriją iš pirmų lūpų.

Sukčiaus karjerą pradėjo savo gimtinėje – Izraelyje

Sh. Hayut gimė Izraelyje. Jo, kaip sukčiaus karjera, prasidėjo 2011 metais, kai gimtinėje jis buvo apkaltintas vagyste, sukčiavimu ir klastojimu. Vyras pabėgo iš šalies ir persikėlė į Europą, kur ieškojo naujų aukų.

2017 metais jis buvo nuteistas Suomijoje už moterų apgaudinėjimą, tačiau pabėgo į Izraelį.

Dvejus metus apsimetęs Simonu Levievu ir iš moterų išviliojęs milijonus dolerių vyras šiandien yra laisvas žmogus. Nors 2019 m. gruodį jis buvo nuteistas už sukčiavimą, vagystę ir dokumentų klastojimą ir nuteistas kalėti 15 mėnesių, į laisvę buvo paleistas jau po penkių mėnesių.

Po filmo į teismą padavė tikroji Levievų šeima

Praėjus beveik mėnesiui po „Netflix“ dokumentinio filmo išleidimo, Sh. Hayut į teismą padavė tikroji Levievo deimantų magnato šeima, kuriai jis tariamai apsimetė priklausantis.

Teismo dokumentuose, kuriuos gavo „PEOPLE“ žurnalas, Izraelio Rusijos deimantų magnatas ir žymus Chabado veikėjas Levas Levievas ir jo šeima pateikė jam ieškinį dėl tariamo apsimetimo jais ir nepagrįsto praturtėjimo naudojant jų pavardę.

Uždrausta naudotis „Tinder“

„Tinder“ uždraudė jam naudotis savo platforma. „Atlikome vidinius tyrimus ir galime patvirtinti, kad Simonas Levievas nebenaudoja „Tinder“ jokiu žinomu slapyvardžiu“, – sakoma „Tinder“ pranešime „Variety“.

Dieną prieš dokumentinio filmo išleidimą „Tinder“ taip pat pridėjo naujas gaires „Romantinės suktybės: kaip apsisaugoti internete“, atkreipiant dėmesį į tai, kad sukčiai naudojasi platforma „pažeidžiamiems“ žmonėms, „ieškantiems meilės“, kaip praneša „The Washington Post“.

Vyras buvo labai populiarus „Instagram“ tinkle iškart po dokumentinio filmo išleidimo. Jo paskyra @simon_leviev_official turėjo daugiau nei 200 tūkstančių sekėjų.

Anot „The Tab“, netrukus po filmo pasirodymo, vyras pasakė, kad į jo „Instagram“ paskyrą buvo įsilaužta, ji buvo ištrinta, todėl jis susikūrė naują profilį.

Siekia karjeros Holivude

Ne mažiau šokiruojantis už visus jo nusikaltimus yra tas faktas, kad šiandien šis vyras vaikšto laisvėje ir siekia karjeros Holivude, o moterys, kurias jis apgavo, neatgavo savo pinigų.

Pernilla 2

Dabar atrodo, kad Sh. Hayut žvilgsniai stipriai krypsta į Holivudą. Anot „Entertainment Tonight“, jis pasirašė sutartį su talentų vadybininke Gina Rodriguez iš Gitoni Inc., tikėdamasis siekti karjeros pramogų industrijoje. Leidinys taip pat priduria, kad jis ieško potencialaus podcast'o, veda pasimatymų laidą ir (arba) rašo knygą.

Įdomu tai, kad naujienos apie vyro pasirašymą su talentų vadybininke pasirodė po pranešimų, kad „Netflix“ siekia paversti sėkmingą dokumentinį filmą visaverčiu filmu, rašo „Variety“. Šaltiniai leidiniui teigia, kad pokalbis yra ankstyvoje stadijoje, o potencialaus filmo scenarijus vis dar kuriamas.

Neaišku, ar Sh. Hayut, kuris atsisakė dalyvauti originaliame dokumentiniame filme, bus susijęs su filmu.

Anot „TMZ“, Sh. Hayut prisijungė prie „Cameo“ – populiarios programėlės, leidžiančios įžymybėms siųsti asmeninius vaizdo pranešimus gerbėjams. Leidinys praneša, kad per pirmąsias 3 dienas naudodamas programą jis uždirbo 30 tūkst. JAV dolerių. 200 JAV dolerių kainuoja asmeninis vaizdo įrašas, 2 tūkst. JAV dolerių – vaizdo įrašas įmonėms.

Parengta remiantis: netflix.com, people.com, fortune.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją