Keptą sultingą mėsos maltinį arba taip vadinamą netikrą zuikį iki šiol gamina daug tradicinės virtuvės mėgėjų. Pasak UAB „Ilzenbergo ūkis“ vadovės Dianos Jokimčienės, net ir pats kasdieniškiausias patiekalas, pagamintas iš šviežių ir natūralių ingredientų, paskanintas tinkamais prieskoniais, gali tapti puikaus skonio tikru dvarišku gaminiu Velykų stalui. D. Jokimčienė pasidalino dvaro ūkio virtuvėje gaminamo netikro zuikio paruošimo paslaptimis.

Gaminimo eiga

1. Morkas nuvalome ir sutarkuojame, svogūnus nuvalome ir smulkiai supjaustome. Viską beriame į įkaitintą keptuvę ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Neperkepiname.

2. Sumalame vištienos mėsą. Supilame kepintas atvėsintas daržoves į maltos mėsos masę. Įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, druską. Viską gerai sumaišome. Paruoštą vientisą masę dedame į kepimo formą, paviršių išlyginame.

3. Gaminį apie 45 minutes kepame orkaitėje, 180°C temperatūroje. Gražiai parudavusį netikrą zuikį ištraukiame iš orkaitės ir paliekame šaltai atvėsti 12 valandų.

Pastabos:

* Žalumynais apkaišytas netikras zuikis taps tikra Velykų stalo puošmena ir skaniu bei maistingu užkandžiu. Nekantriausi gali pasimėgauti ir karštu netikru zuikiu – jis visuomet bus gardus ir minkštas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai