Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Morkas nuvalome ir sutarkuojame, svogūnus nuvalome ir smulkiai supjaustome. Viską beriame į įkaitintą keptuvę ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Neperkepiname.
2. Sumalame vištienos mėsą. Supilame kepintas atvėsintas daržoves į maltos mėsos masę. Įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, druską. Viską gerai sumaišome. Paruoštą vientisą masę dedame į kepimo formą, paviršių išlyginame.
3. Gaminį apie 45 minutes kepame orkaitėje, 180°C temperatūroje. Gražiai parudavusį netikrą zuikį ištraukiame iš orkaitės ir paliekame šaltai atvėsti 12 valandų.
Pastabos:
* Žalumynais apkaišytas netikras zuikis taps tikra Velykų stalo puošmena ir skaniu bei maistingu užkandžiu. Nekantriausi gali pasimėgauti ir karštu netikru zuikiu – jis visuomet bus gardus ir minkštas.
Atsiliepimai