Registracija į nemokamą IT karjeros mugę čia.

Siūlys turinį

Pasak tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ įkūrėjos Julijos Rimšelės, ruošiantis trečiajai mugei, vienareikšmiškai buvo priimtas sprendimas plėsti turinio ribas. „Suteikta galimybė darbo IT sektoriuje ieškantiems žmonėms susitikti su daugybe įmonių akis į akį vienoje vietoje pasiteisino su kaupu. Žmogus gali itin efektyviai įvertinti rinkos situaciją, darbdavio siūlomas pozicijas ar apskritai pajusti, kuo gyvena jį dominanti įmonė. Ši dalis mugėje išlieka ir auga toliau, o renginio naujiena – gyva pranešimų sesija, kur nuo scenos bus galima išgirsti didžiausių IT darbdavių mintis“, – sako J. Rimšelė.

„Tech mugės“ įkūrėjos nuomone, pastarojo meto įvykiai taip pat brėžia gaires, kad kaip niekada aktualu tampa garsiai kalbėti apie IT darbo rinkos naujienas. „Darbuotojų bendras „pool’as“ šalies viduje išaugo – darbo rinką papildė ir iš Ukrainos atvykę nuo karo bėgantys žmonės. Dalis jų jau turi patirties IT sektoriuje, o kiti sieks įsilieti į technologijų sritį, rinkdamiesi persikvalifikavimą“, – sako mugės organizatorė.

Manto Gudzinevičiaus nuotr.

Įsidarbinti – įmanoma misija

Po praėjusių metų stipriausių IT darbdavių TECH MUGĖS įmones papildė per 100 naujų darbuotojų, kuriuos bendrovės sutiko renginyje. J. Rimšelės nuomone, šiandieniame kontekste taip pat itin svarbu padėti IT specialistams, kurie atvyko ir vis dar atvyksta į Lietuvą ieškoti prieglobsčio. „TECH MUGĖ yra nemokama ir joje laukiami visi, kurie sieja ar nori sieti savo karjerą su IT sritimi“, – teigia J. Rimšelė.

Praėjusiais metais mugėje apsilankė beveik 3 tūkst. dalyvių, kuriuos pasitiko kelios dešimtys įmonių. Pasak organizatorių, mugė kiekvienais metais auga dvigubai, tiek kalbant apie įmones, tiek apie lankytojus.

„Taip pat glaudžiai bendraujame su visomis įmonėmis, kurios dalyvauja mugėje. Po pernykštės mugės darbą gavo net daugiau nei šimtas mugės dalyvių. Tad galime tik įsivaizduoti, kiek iš tiesų daug pirmųjų kontaktų, o vėliau ir pirmų, antrų darbo pokalbių įvyko“, – mugės pasiektais rezultatais dalinasi J. Rimšelė.

Šiais metais naujų talentų į savo atviras IT pozicijas jau užsiregistravo ieškoti „Present Connection“, NFQ, „Valantic“, „Credit info“, „Coherent Solutions“, „DevBridge“, SEB, „Bankera“, „Iterato“, „Centric IT Solutions Lithuania“, „CyberCare“, „Macaw“, „Aardvark technologies“, „Nord Security“, „Barbora Lietuva“, „Corner Case Technologies“, „Oxylabs“, „Teltonika“, „Nortal“, „Xplicity“, „Adform“, „Softeq“, „Tieto EVRY“, „Reiz Tech“, „Swedbank“, „Simplex“, „Exacaster“, „Softneta“, „Telia“, „Super HOW?“. Organizacijų sąrašas nuolat pildomas.

Ieškantiems galimybių persikvalifikuoti – registracija

„Vilnius Coding School“ šiuo metu bendradarbiauja su daugiau nei 250 įmonių visoje Lietuvoje ir padeda joms atrasti naujų talentų. Mokykla į mugę kviečia jau dabar registruotis visus žmones, norinčius apsilankyti mugėje ir akis į akį susitikti su įmonių atstovais. Mokykla į mugę kviečia prisijungti taip pat ir naujas, dar neturinčias mokyklos partnerės statuso įmones, kurios susiduria su darbuotojų trūkumo iššūkiais.

TECH MUGĖ 2022 detali programa bus prieinama artėjant renginiui. Daugiau informacijos ir registracija: www.techmuge.lt