Tuo tarpu 2005 metais tabako išvežimas, lyginant su 2004 metais, išaugo 162 procentais. 2005 metais tabako gaminių buvo išvežta už 347 mln. litų, o 2004 metais – už 133 mln. litų.

Pasak tabako gaminius importuojančios bendrovės „House of Prince Lietuva“ vadovo Michaelo Fardano, 2005 metais Lietuvoje žymiai išaugo visa legali tabako rinka.

„Tabako rinkos augimui didelę įtaką turėjo pigių cigarečių įvedimas į rinką, kurių kainos konkuravo net su kontrabandinėmis cigaretėmis. Galima teigti, kad tokiu būdu buvo atkovota dalis nelegalios tabako produktų rinkos“, – sakė Michaelas Fardanas.

Į Lietuvą įvežami „House of Prince Lietuva“, „JT International“, „Philip Morris Lietuva“, „British American Tobacco“, „Gallaher Group“ ir kitų kompanijų tabako gaminiai. Tuo tarpu tabako gaminius iš Lietuvos eksportuoja „Philip Morris Lietuva“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją