Ingredientai

Patiekalui ir jo įdarui reikės:
druskos 1 a. š.
pipirų žiupsnelis
sviesto 120 g
krapų 1 a. š.
česnako 1 skiltelė
Kotletų apvoliojimui reikės:
miltų 2 v. š.
vandens 100 ml
Tradiciniai ukrainiečių patiekalai žinomi daugeliui lietuvių, o vienas labiausiai pamėgtų – Kijevo kotletai. Tikriausiai daugelis yra ragavę šio traškios plutelės, sultingo vidaus kotleto su kvapniomis žolelėmis gardintu sviesto padažu. Visgi, tik nedaugelis žino, kad tai – Prancūzijos įkvėptas patiekalas, Kijeve ypač išpopuliarėjęs XX a. pradžioje. Todėl „Rimi“ dalijasi netikėta jų interpretacija su pievagrybiais ir atskleidžia, kokios gudrybės padės iškepti skaniausius kotletus namuose.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia pasiruoškite kotletų įdarą. Nuplaukite ir smulkiais gabaliukais supjaustykite pievagrybius, pakepkite juos ant keptuvės su aliejumi. Supilkite viską ant kiaurasamčio ir leiskite grybų skysčiui ir aliejaus pertekliui nuvarvėti bei atvėsti. Susmulkinkite šviežius krapus ir petražoles (galima naudoti ir džiovintas žoleles), išspauskite česnaką, gerai juos sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, o iš gautos masės suformuokite ovalą. Padėkite jį į šaldytuvą sutvirtėti.

2. Supjaustykite ir pamuškite vištienos krūtinėlę.

3. Drėgnomis rankomis imkite mėsos masę, paplojus delne dėkite po gabalėlį sviesto ir grybų įdaro ir formuokite į cepelinų formą panašius kotletus.

4. Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakite kiaušinius su 100 ml šalto vandens, kitame berkite kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų.

5. Suformuotus kotletus po vieną apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (galite pavolioti du kartus, taip plutelė bus storesnė, o iškepus – traškesnė).

6. Į puodą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kaitrą sumažinkite iki minimalios ir įdėkite kelis kotletus. Virkite, kol gražiai apskrus ir paruduos.

7. Išimtus iš aliejaus kotletus sudėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

8. Patiekite kotletus su šviežiomis salotomis, bulvių koše ar kitais mėgstamais garnyrais.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai