4 porcijoms reikės:

1,2 kg minkštos jautienos,
druskos pagal skonį,
1 arb. šaukštelio maltos kalendros,
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų tirpinto sviesto,
2 svogūnų,
1 pundelio prieskoninių žalumynų,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
200 ml raudonojo vyno,
500 ml sultinio,
2 lauro lapelių,
keleto gvazdikėlių,
1 arb.šaukštelio kadagio uogų,
2 šakelių rozmarino,
2 šakelių čiobrelių,
trupučio miltų,
keleto lašelių konjako,
žalumynų papuošimui.

Mėsą nuplauti, nusausinti, ištrinti druska, maltais pipirais ir kalendra. Keptuvėje įkaitinti tirpintą sviestą ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol susidarys rausva traški plutelė. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Prieskoninius žalumynus smulkiai supjaustyti ir kartu svogūnais sudėti į indą su mėsa. Lengvai apkepinti. Supilti pomidorų pastą ir dar pakaitinti. Paskui supilti raudoną vyną ir sultinį, suberti lauro lapelius, gvazdikėlius, kadagio uogas ir žalumynų šakeles. Uždengti dangčiu ir dėti į orkaitę, kepti 1 val. 20 min.

Keptuvėje ištirpinti 50 g sviesto ir pakepinti jame 2 šaukštus miltų. Kaip miltai gražiai parus, pamažu pilti mėsai kepant susidariusį padažą ir gerai maišyti, kad nesusidarytų gumulėlių. Pagardinti druska, pipirais ir konjaku. Mėsą supjaustyti riekelėmis ir išdėti į lėkštes. Aplieti padažu ir papuošti žalumynais. Garnyrui patiekti kukulius ir daržoves.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją