„Magistrantūros studijų metu gavau nemažai praktinių žinių, kurias galėjau pritaikyti darbo pokalbio metu bei atliekant būsimo darbdavio atsiųstą užduotį. Tad dar neturėdama magistro diplomo galiu pasakyti, kad studijos man suteikė visus reikalingus įrankius, kad galėčiau sėkmingai pasirodyti darbo pokalbyje, atlikti darbdavio atsiųstas užduotis ir judėti savo išsvajotos karjeros link“, - sako V. Gagarina, ISM Tarptautinės rinkodaros ir vadybos magistrantūros programos studentė, šiandien užimanti nuomonės formuotojų rinkodaros specialistės (angl. k. Influencer Marketing Specialist) poziciją organizacijoje „Surfshark“.

„Accelerate“ suteikia laisvę ieškoti savęs

Magistrantūros studijos V. Gagarinai buvo natūralus ir savaime suprantamas žingsnis, pačios merginos laikomas svarbiu asmeninio ir profesinio augimo laipteliu. Tad baigusi pirmosios pakopas studijas ji nusprendė toliau gilintis į rinkodaros sritį ir užpildė paraišką studijuoti ISM universitete. Noras mokytis buvo stipresnis už finansinius suvaržymus, todėl ji ėmė ieškoti studijų finansavimo galimybių ir šiandien džiaugiasi galėjusi tapti ISM „Accelerate“ programos dalyve. Tai išskirtinis ISM projektas, skirtas gabiausiems kandidatams, kuriems suteikiama galimybė už studijas mokėti tik pajutus realią magistrantūros naudą ir padarius karjerą.

„Stodama į ISM universitetą neturėjau darbo, todėl ISM programa „Accelerate“ itin stipriai prisidėjo prie galimybės gauti kokybišką išsilavinimą bei visą savo dėmesį sutelkti į studijas, o ne į finansinius įsipareigojimus. Pasinaudojusi šia programa galėjau susitelkti į savęs profesinėje srityje išpildymo paieškas, išbandyti įvairias pozicijas. Tad iš darbo, kuriame visapusiškai atsiskleisti negalėjau, išėjau ir ramiai ieškojausi kitos pozicijos. Be viso to, ISM magistrantūros paskaitos sudėliotos taip, kad čia patogiai studijuoti gali net ir dirbantieji pilnu etatu. Visi šie programos privalumai lėmė įgyvendintus mano tikslus ir šiandien užimamas pareigas organizacijoje „Surfshark“, - sako V. Gagarina.

Programa „Accelerate“ pasinaudoję ISM tarptautinės magistrantūros studentai gali jaustis finansiškai saugiai, nes už studijas besimokantieji pradės mokėti tik pajutę realią grąžą – įgiję kokybišką išsilavinimą ir padarę karjerą. Nepasiekus numatyto pajamų dydžio per penkerius metus, grąžinti ISM investuotų lėšų nereikės. Tačiau ISM savo studentų sėkme neabejoja. Universiteto atlikta absolventų apklausa rodo, kad net 98 proc. magistrantų dirba pagal specialybę, kas ketvirtas studentas turi savo verslą, o vidutinis atlyginimas į rankas po studijų baigimo praėjus metams-dviems siekia 2000 Eur į rankas.

Studijų metu užmezgė vertingas pažintis

Anot Valerijos, užmojis studijuoti ISM magistrantūroje bei pasinaudoti programa „Accelerate“ yra vienas geriausių jos sprendimų, atnešęs jau šiandien pamatuojamus rezultatus, padėjęs gauti norimą darbo pasiūlymą, reikalingas žinias ir atnešęs naujas vertingas pažintis.

„Paskaitų metu vyksta mokymasis ne tik iš dėstytojų, kurie į ISM atvyko iš viso pasaulio, tačiau ir iš studentų. Magistrantūroje studijuoja nemažai vyresnių, jau darbo rinkoje patirties sukaupusių studentų. Diskusijų metu jie dalijasi savo patirtimi, situacijomis, su kuriomis jau teko susidurti, drauge aiškinamės kylančius klausimus ir ieškome jiems sprendimų“, - sako Valerija.

ISM užtikrina, kad studentai paskaitų metu gautų ne tik reikalingas žinias, tačiau ir plėstų savo akiratį, susipažintų su įvairiomis kultūromis ir skirtingais požiūriais. Tad universiteto komanda į savo gretas nuolat kviečiasi profesionalus iš viso pasaulio – net 60 proc. ISM magistrantūros dėstytojų atvykę iš tolimiausių pasaulio kampelių, kaip Japonija, Šiaurės Amerika ar net Trinidadas ir Tobagas, o daugelis jų dirba ar studijavo tokiuose prestižiniuose universitetuose, kaip Oksfordas, Harvardas ar Ilinojaus technologijų institutas. Tarptautinė patirtis taip pat kuriama bendradarbiaujant su 28 užsienio universitetais, turinčiais prestižines verslo mokyklų akreditacijas, siūloma dvigubo diplomo programa, studijų turai į Silicio slėnį, Kaliforniją, Japoniją, Didžiąją Britaniją ar Airiją.

Magistrantūroje – įvairaus amžiaus patirtys

Mingailis Bajorinas, ISM Tarptautinės magistrantūros studentų priėmimo vadovas jau ne vienerius metus intensyviai dalyvauja atrankų į ISM magistrantūros studijas procese, kurio metu asmeniškai susipažįsta su būsimaisiais studentais, aiškinasi jų poreikius bei gilinasi į jų motyvaciją studijuoti. Po tūkstančių pokalbių su toliau tobulėti siekiančiais profesionalais M. Bajorinas šiandien gali išskirti pagrindines vertybes, kurias sprendime tęsti mokslus mato pasirinkusieji magistrantūros studijas.

„Magistrantūros studijos suteikia galimybę gilinti savo ekspertines žinias ir kompetencijas tam tikroje srityje. Tai lemia didesnį pasitikėjimą savimi ir savo sprendimais profesinėje aplinkoje bei natūraliai sekantį karjeros šuolį. Magistrantūros studijose susirenka įvairaus amžiaus studentai: ir ką tik bakalauro studijas baigę jaunuoliai, ir vyresni, jau karjerą padarę ir toliau savo žinias gilinti siekiantys profesionalai. Be to, renkantis magistrantūros studijas vis labiau populiarėja sprendimas mokslustęsti nuo bakalauro studijų nutolusioje srityje ir vystyti savo kryžmines kompetencijas, kurias šiandien itin vertina darbdaviai“, - sako M. Bajorinas.

 Mingailis Bajorinas, ISM Tarptautinės magistrantūros studentų priėmimo vadovas

Accelerate“ prisideda prie sėkmės istorijų

M. Bajorinas pabrėžia, kad „Accelerate“ programa prisideda prie sėkmės istorijų, mat ji suteikia galimybę tobulintis ir karjeros aukštumų siekti žmonėms, kurie be tokio projekto studijuoti galimybės neturėtų.

„Siekiantys studijuoti pagal „Accelerate“ programą mato sėkmės istorijas, kurioms ji padėjo gimti, supranta jų atsiperkamumą, girdi rekomendacijas. Tad stojantieji į ISM pasitiki mumis ir tiki, kad jų rankomis gali būti sukurtas dar vienas laimingos istorijos naratyvas. O tokių atvejų turime ne vieną. Magistrantūros studijos padeda pakeisti poziciją, persikvalifikuoti, iš specialisto tapti projektų ar grupės vadovu. Augimo kampų yra daugybė, o „Accelerate“ leidžia susitelkti į studijas ir gautas žinias tikslingai panaudoti karjeros šuoliui, asmeniniam ir profesiniam augimui kurti“, - sako M. Bajorinas.

„Accelerate“ programa galima pasinaudoti iki balandžio 30 d., stojant į ISM tarptautinės magistrantūros studijas išankstinio priėmimo metu. Daugiau apie programą ČIA.

Turi klausimų? Registruokis konsultacijai msc@ism.lt

 ISM