Kai būname mano namuose, telefonas kaista nuo jos skambučių: ar sūnelis pavalgęs, ar galvytės neskauda. Mama jam apatinius skalbia! O aš net lėkštes liepiu išsiplauti pavalgius! Bijau, kad kai pradėsime bendrą gyvenimą, ji lankysis pas mus po keletą kartų per dieną. Tačiau jam tai neatrodo blogai. Visi draugai sako darau klaidą tekėdama už "mamytės sūnelio", bet aš jį myliu... Saulė, 23 m."

Sveika, Saule. Tai tipiška jaunos poros problema. Tikrai yra dėl ko nerimauti. Draugai perspėja tave ne veltui. Turėtum būti kuo atsargesnė, ypač jei tavo jaunikiui tai neatrodo nieko bloga. Panašu į tai, kad jis yra labai emociškai ir net fiziškai prisirišęs prie savo motinos, kuriai, be abejonės, jis yra besąlygiškai geriausias ir brangiausias.

Savininkiška meilė

Moters meilė vyrui, skirtingai nei vaikui, nėra besąlygiška ir dėl to tau gali būti kiek sunkiau šioje situacijoje. Būsimo vyro mamytė niekaip nenori susitaikyti su mintimi, kad jos sūnelis jau yra suaugęs vyras, priėmęs sprendimą vesti moterį. Mama nenori jo taip lengvai paleisti, todėl galbūt nesąmoningai, bet griauna jūsų santykius. Toks liguistas jos prisirišimas prie savo sūnaus ir perdėtas rūpinimasis juo tarsi kūdikiu rodo, kad jos meilė nėra tikra, greičiau tai savininkiška meilė. Ji nuodija kitą žmogų, o svarbiausia, ardo jųdviejų santykius. Galiu tik įsivaizduoti, kas gali atsitikti, kai tu pagimdysi vaikelį...

Nubrėžk ribas

Tavo nepasitenkinimas yra visiškai suprantamas ir, jei padėtis nepasikeis, jis tik augs. Privalai atsargiai, subtiliai, bet pakankamai aiškiai nubrėžti tam tikras ribas. Jis, o ne tu, turėtų švelniai parodyti savo mamytei, kad tu, o ne ji, esi žmona, kuri nuo šiol yra pati svarbiausia moteris jo gyvenime. Suprantama, jam gali būti labai sunku atstumti mamą. Tikrai nelengva atsisveikinti su vaikyste, su tuo "amžinuoju rojumi". O atsiskyrimas reikštų viso to pabaigą ir atsakomybės, rūpesčių prisiėmimą.

Dabar tu šeimininkė

Greičiausiai tau teks labai pakovoti, kol tavo mylimasis iki galo subręs kaip vyras, o vėliau galbūt ir kaip tėvas ir išsilaisvins iš savo mamulės kerų. Siūlau tau nepradėti bendro gyvenimo kartu, kol ši problema išsispręs. Tavo vaikinui tai gali nepatikti, jis gali atstumti tave, bet jau geriau dabar, o ne vėliau. Nebent tu esi pasiruošus susitaikyti su viskuo. Bet jei niekas nesikeis, tu labai greit pavargsi, būsi pikta ir surūgusi, greit atbuks tavo jausmai, o didžioji meilė virs neapykanta. Tavo išrinktasis greičiausiai norės, kad ir tu būtum kaip jo mamytė - rūpestinga tarnaitė, o jis pats gali taip niekad ir netapti tikru vyru, atsakingu tėvu.

Šeima turi gyventi atskirai, savarankiškai, tiek emocine, tiek fizine prasme bei turėti savo autonomiją. Jei susituoksite ir turėsite namus, tai ir turi būti jūsų abiejų namai, kur tu, o ne anyta bus šeimininkė. Linkiu tau kurti savo ir jūsų su vaikinu atskirą ir tik jųdviejų gyvenimą, o anyta tegul kuriasi savąjį.

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt