Toks sprendimas priimtas dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje. Federacija teigė, kad „nederėtų“ siųsti komandos atsižvelgiant į situaciją Ukrainoje, jei čempionate varžysis Baltarusijos ir Rusijos plaukikai, net jei jie ant startų bokštelių liptų kaip neutralūs atletai.

„Federacijos požiūriu, atsižvelgiant į aplinkybes, 19-ame FINA pasaulio čempionate Budapešte negali būti garantuotas nei saugumas, nei sąžiningumas, jei dalyvauja sportininkai iš Rusijos ir Baltarusijos“, – skelbiama federacijos pranešime.

Nors kelios šalys teigė nedalyvausiančios smulkesniuose sporto renginiuose, kuriuose varžytųsi Rusijos ir Baltarusijos atletai, Šveicarija yra pirmoji paskelbusi, jog pasitrauks iš 2022 m. pasaulio vandens sporto šakų čempionato Budapešte, kuris vyks gegužės mėnesį.

Planetos pirmenybės turėjo vykti Japonijoje, tačiau dėl COVID-19 protrūkio šioje šalyje čempionatas buvo nukeltas į 2023 metus. Visgi, rastas sprendimas pirmenybes surengti šiemet ir šioje vietoje renginio organizacijos ėmėsi Vengrija.

Praėjusią savaitę FINA dar kartą patvirtino savo poziciją leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis kaip neutraliems atletams be savo šalių vėliavų ir simbolių.

Rusijos plaukimo sąjungos prezidentas Vladimiras Salnikovas tokią FINA poziciją pavadino „subalansuota“.

Taip pat FINA ir toliau išlieka didžiausia tarptautine sporto organizacija, kuri šiemet planuoja tarptautinį renginį Rusijoje.

Nors atšauktas pasaulio jaunių plaukimo čempionatas, turėjęs vykti rugpjūčio pabaigoje, kol kas nėra planų iš Kazanės perkelti gruodžio mėnesį turintį vykti pasaulio čempionatą trumpame baseine (25 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės