Masters diviziono, kuriame varžėsi pajėgiausi tenisininkai, nugalėtoju tapo ilgus metus Robertą Wrzesinskį treniravęs Jegoras Kronovas. Finaliniame susitikime jis 6:2 6:4 įveikė Elvį Gotovskį.

„Labai smagu, kad „Teniso namuose“ atsirado divizionas, kuriame žaidžia buvę ar dar esami tenisininkai, treneriai. Mums kaip oro reikėjo tokių varžybų. Žinote, net ir buvę sportininkai yra ambicingi, azartiški žmonės. Ir mums reikia tokių varžybų.

Čia susitinkame su buvusiais varžovais ir esamais draugais, pasižiūrime kas ko vertas ir kas kokioje formoje“, – pasakojo J. Kronovas, šį turnyrą, beje, laimėjęs ir praėjusiais metais.

Treneriu dirbantis tenisininkas 2021 m. dalyvavo ir Lietuvos teniso čempionate. Jis planuoja tai daryti ir šiemet, o į tęstinį „Teniso namų“ turnyrą žvelgiantis kaip ir galimybę pasirengti šiam čempionatui. „Lietuvos teniso čempionato formatas – specifinis. Gali baigti kovą jau po pirmo mačo. Čia gi – gerokai daugiau susitikimų, galimybė dažniau pajusti tikrą sporto įtampą, pasitikrinti savo psichologinį tvirtumą. To reikia, tai grūdina“.

Tikra turnyro puošmena tapo finalinė Top diviziono, kuriame žaidžia pajėgiausi mėgėjai, dvikova. Joje Darius Banys 3:6 7:5 10:6 nugalėjo savo ilgametį varžovą Andrių Nikelį. D. Banys „Teniso namų“ vienetų turnyras čempionu tapo jau ketvirtą kartą.

„Neneigsiu, šis titulas man yra ypatingas. Dėl įvairių traumų daugiau nei metus buvau apleidęs teniso kortus, o raketę į rankas vėl paėmiau likus porai mėnesių iki šio turnyro pradžios. Todėl, bent jau man pačiam, ši pergalė yra labai netikėta ir, todėl, dar saldesnė“, – po finalinio susitikimo sakė D. Banys.

Anot jo, žaisti po tokios ilgos pertraukos, visų pirma, yra sunku psichologiškai. „Tenisas visgi žaidžiamas galvoje. Įvairius techninius žaidimo elementus gali susitvarkyti greitai. Tačiau treniruotėse sukurti finalo įtampos ir atmosferos – neįmanoma. Lemiamo susitikimo pradžioje buvo smarkiai įsitempęs, jaudinausi.

Visgi, kad ir kaip paradoksaliai tai skambėtų, pralaimėtas pirmasis setas mane nuramino. Supratau, kad prarasti nebeturiu ko ir ėmiau žaisti kiek aktyviau, agresyviau. To šį kartą pergalei prieš Andrių, su kuriuo tarpusavyje jau žaidėme turbūt dešimtis kartu, pakako“, – šypsojosi D. Banys.

Antrojo diviziono nugalėtoju tapo Paulius Bartaševičius, o trečiajame visus varžovus už nugaros paliko Aleksandras Slempa. Ketvirtojo diviziono čempionu tapo Lukas Kuraitis, penktojo – Liudvikas Aukštikalnis.

Moterų antrojo pagal pajėgumą diviziono nugalėtoja tapo Birutė Jurgelevičiūtė, o trečiajame triumfavo Julija Pugačiauskienė.

Tuo pačiu metu „Teniso namai“ vienetų turnyras vyko ir Klaipėdoje.

„Teniso namai“ yra didžiausia daugiau nei 12 metų veikianti tenisininkų interneto platforma ir teniso turnyrų organizatorius Lietuvoje. Projektas jungia beveik 4000 teniso entuziastų visoje šalyje.