Kelių sekundžių trukmės įraše pasirodo nugrimuoti jaunas vaikinas ir mergina. Jų veidus ir kūnus dengia kraują ir žaizdas primenantis makiažas, o ant įrašo matyti baltas užrašas „Zombie movie“. Šis įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ buvo susietas su šiuo metu Ukrainoje vykstančiu karu, o komentare skelbiama: „Melo ausys kyšo vis labiau... Tariamos''aukos'' labai jau linksmos... Įdomu kokie vaidmenų įkainiai? Valandos, paros? Daugiau ar mažiau moka nei PLAN/*deminis melas? Ar grimavimo laikas įskaitomas? Galėtų paskelbti visą vaidmenų sąrašą ir kainas? O moka grynais ar pavedimu? O sąskaitas - faktūras išrašo? Labai įdomu. Pabuskit. Šou- filmas tęsiasi...“.

Kad šiuose žodžiuose slypi melas išdavė ant paties įrašo nurodytas „TikTok“ socialinio tinklo paskyros vardas. Paskyra priklauso Dariai Driuchenko, kuri save pristato kaip „DRIU Production“, filmų kūrėjų iš Ukrainos, prodiuserę ir vadovę. Įrašu moteris pasidalino 2021 m. gruodžio 28 d. ir komentare pridėjo, kaip teigiama, originalų „DRIU Production“ garso takelį.

Įrašo komentare dalis žmonių pradėjo diskutuoti apie įvykius Ukrainoje, tačiau paskyros autorė į žinutes neatsakinėjo ir tik paklausta, koks šio filmo pavadinimas, atsakė, jog įraše matomas „Netflix“ serialo „Contamin“ filmavimas.

Filmo kūrėja nurodo, kokiam filmui filmuoti ruošiamasi vaizdo įraše

Šiuo pavadinimu pavyko aptikti interneto svetainę contamin-theseries.com, kuriame nurodoma, kad seriale rodomi apokaliptiniai žmonijos scenarijai, galintys įvykti ateityje. Apie tą patį serialą rašoma ir „DRIU Production“ „Facebook“ paskyroje.

Išvados

Šis vaizdo įrašas neįrodo, kad karas yra suvaidintas, o fronte pasirodo nugrimuoti aktoriai. Kadrai, kuriuose matomi nugrimuoti jaunuoliai, įrašyti filmuojant siaubo serialą „Contamin“, prie kurio prisideda Kijeve įsikūrusi įmonė „DRIU Production“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją