Žiemos olimpinėse žaidynėse Belgijos sportininkai auksu džiaugėsi tik 1948 m., kai Sankt Morice triumfavo dailiojo čiuožimo pora.

2018 m. Pjongčange B. Swingas masinio starto varžybose užėmė antrą vietą ir nutraukė du dešimtmečius trukusią Belgijos sportininkų medalių sausrą žiemos olimpinėse žaidynėse.

Šį kartą Pekine 31 metų čiuožėjas finale iš karto griebė jautį už ragų ir diktavo sąlygas nuo starto iki finišo. Surinkęs 63 taškus B. Swingas aplenkė du Pietų Korėjos sportininkus – sidabrą iškovojusį Jae Won Chungas (40 tšk.) ir bronzą laimėjsį Seungas Hoonas Lee (20 tšk.).


„Tai neįtikėtina. Ilgai apie tai svajojau, kiekvieną dieną sunkiai dirbau – ir pagaliau svajonės išsipildė. Buvo labai sunki ir nervinga diena, bet man pavyko susidoroti su įtampa ir iškovoti auksą“, – po finišo teigė B. Swingas.


Šiemet Pekine be B. Swingso medalį iškovojo ir kita Belgijos greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Hanne Desmet, laimėjusi bronzą 1000 m varžybose.

Tuo metu moterų masinio starto varžybose triumfavusi I. Schouten Pekine iškovojo jau trečią aukso medalį.


Finale 29 metų olandė tik paskutiniame rate aplenkė sidabrą iškovojusią kanadietę Ivanie Blondin ir bronzą laimėjusią italę Francescą Lollobrigidą.

„Apie tai nedrįsau net pasvajoti ir dabar galiu pasakyti, kad man labai pasisekė, nes iki paskutinio rato sąlygas diktavo mano varžovės. Masinio starto varžybos yra labai sudėtingos ir nenuspėjamos, niekada nežinai, kas gali jose nutikti. Ir dabar ne viskas vyko pagal planą, bet galiausiai reikiamu metu man pavyko spurtuoti ir finišuoti pirmoje vietoje. Manau, kad aš tikrai nusipelniau šios pergalės“, – teigė daugkartinė olimpinė ir pasaulio čempionė I. Schouten.

Tai yra jau ketvirtasis I. Schouten medalis šiose žaidynėse. Nyderlandų greitojo čiuožimo lengeda Pekine laimėjo auksą 3000 ir 5000 asmeninėse varžybose, bronzą – komandinėse persekiojimo varžybose.

Prieš ketverius metus Pjongčange masinio starto rungtyje I. Schouten iškovojo bronzą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją