Šalies vadovas susitikime su Ukrainos ambasadoriumi P. Beshta pabrėžė, kad Lietuva nuosekliai palaiko Ukrainos suverenitetą, nepripažįsta neteisėtos Krymo aneksijos bei remia šalies europinius ir euroatlantinius siekius. Susitikime aptarti ir svarbiausi šių metų dvišalės darbotvarkės įvykiai, tarp kurių – abiejų šalių strateginei partnerystei itin svarbus Prezidentų tarybos posėdis, kuris pavasarį vyks Lietuvoje. Susitikime taip pat aptarta įtempta saugumo situacija regione, Rusijos kariuomenės telkimas prie sienos su Ukraina bei Baltarusijos teritorijoje.

Prezidentas nuotoliniame susitikime su Lietuvai akredituota Tailando ambasadore S. Niyom, reziduojančia Kopenhagoje, aptarė dvišalių santykių raidą ir jų plėtojimo galimybes, ypatingą dėmesį skiriant ekonominiam šalių bendradarbiavimui, taip pat ryšių plėtojimo potencialui turizmo ir kitose srityse.

Nuotoliniame susitikime su Lietuvai akredituota Bangladešo ambasadore S.L. Hossain, reziduojančia Varšuvoje, aptarti dvišaliai santykiai, ieškant galimybių glaudžiau bendradarbiauti ekonominių ryšių, taip pat studentų mainų bendradarbiavimo klausimais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)