„Svarstoma, kad neeilinę sesiją šaukiant reikėtų orientuotis į laiką apie vasario 16, t. y. tą savaitę, kai Seimo nariai bet kokiu atveju planuoja savo laiką, kad būtų šventiniuose renginiuose“, – per Seimo valdybos posėdį penktadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat pabrėžė, kad sprendimo dėl to dar nėra priimta, o šaukti neeilinei sesijai reikia iniciatorių teikimo. Neeilines sesijas šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio visų Seimo narių siūlymu, kuris turi būti įteiktas raštu.

Per neeilinę sesiją būtų teikiamas Vyriausybės projektas dėl nulinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo šildymui, kuriam Vyriausybė pritarė šią savaitę.

Seimo pirmasis vicepirmininkas Jurgis Razma pažymėjo, kad posėdžius reikėtų rengti tris dienas, kad įstatymo pataisos būtų priimtos.

„Galbūt sesija gali prasidėti ir nuo 14 dienos, turi būti trys dienos, kadangi paprastos skubos tvarka norint priimti naujai pateikiamus projektus, turime numatyti tris posėdžių dienas. Gali būti 14, 15, 17 dienomis, gali būti 15, 17 18 dienomis, jei neeilinė sesija būtų šaukiama tą savaitę“, – sakė J. Razma.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė laikinai taikyti nulinį pridėtinės vertės mokesčio tarifą centralizuotam šildymui. Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Seimo bus prašoma PVM įstatymo pataisą svarstyti skubos tvarka.

Finansų ministrės Gintarės Skaistės teigimu, nulinis PVM padėtų amortizuoti smarkiai išaugusias gyventojų sąskaitas už šildymą, o valstybės biudžetui tai kainuotų 23 mln. eurų. Pasak jos, verslui tokia lengvata nenumatoma.

Lengvata galiotų nuo sausio 1 dienos iki balandžio pabaigos, kai baigsis šildymo sezonas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją