Vengrijos čempionai per pusę mačo ASG arenoje sumetė 53 taškus ir laikėsi priekyje 34 minutes. Vis dėlto šeimininkai nepaleido varžovų iš akiračio ir lemiamame kėlinyje perėmė iniciatyvą.

„Falco“ strategas Milošas Konakovas po dvikovos mušėsi į krūtinę net nesupratęs, kaip jo auklėtiniai išleido iš rankų „pelnytą“ pergalę.

Bet G. Žibėnui atrodė, kad ją labiau užsitarnavo vilniečiai.

„Iš pradžių buvome per minkšti, bet galiausiai žaidėjai priėmė asmeniškai tai, ką du kėlinius išdarinėjo varžovai. „Falco“ pirmoje pusėje įmetė 6 tritaškius iš 7, o antroje – tik vieną, ir tą patį nuo lentos. Tikrai sutvarkėme tuos reikalus, griežčiau kontroliavome varžovų judėjimą į stipriąją pusę. Labiausiai nudžiugino tai, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių neturėdami visų savo aukštaūgių“, – komentavo 37-erių specialistas.

Neslėpė pasitenkinimo jis ir savo paties sprendimais – pasak trenerio, pakeisti žaidimo ritmą padėjo tinkamu metu į aikštę mesti atsarginiai krepšininkai.

„Mums reikėjo karių aikštėje, ir jų atradome. Šįkart pavyko teisingu momentu surasti tinkamus žaidėjus, kitą kartą gal nepavyks“, – sakė G. Žibėnas.

Geriausią sezono mačą Čempionų lygoje sužaidė Lietuvos vicečempionų įžaidėjas Vaidas Kariniauskas, pelnęs 17 taškų. Pastarasis tvirtino, jog po trijų nesėkmių paeiliui visuose frontuose pergalės komandai reikėjo kaip oro.

„Rūbinėje jautėsi, kad psichologinė būklė buvo truputį nusmukusi. Turėjome laimėti kad ir vienu tašku tam, kad vėl grįžtume į senas vėžes, nuotaika treniruotėse pagerėtų. Tikiuosi, mūsų energija dabar išaugs“, – pažymėjo gynėjas.

G. Žibėnas taip pat pripažino, jog trečiadienio rungtynės jo ekipai buvo iš kategorijos „mirti arba gyventi“. Tačiau jis turėjo omenyje turnyrinę situaciją L grupėje.

„Dėl kelių pralaimėjimų negalime atsidurti kažkur po grindjuoste. Kaip ir dėl pergalių serijos nereikia pernelyg aukštai kelti galvos“, – aiškino „Ryto“ vairininkas.

Tai, jog krepšinis – permainingas kaip pats gyvenimas, patvirtino po finalinės sirenos kaip žaibas trenkusi žinia.

Prie G. Žibėno priėjęs klubo sporto direktorius Donatas Zavackas informavo apie reikšmingą netektį – „Rytą“ palieka dėl traumos antradienį nerungtyniavęs puolėjas M. Ndouras, kuris sezoną tęs Stambulo „Galatasaray“ komandoje iš Turkijos.


Delfi paklaustas, ar neapmaudu, jog senegalietis išvyksta į kitą Čempionų lygoje kovojantį ir potencialiu konkurentu atkrintamosiose varžybose galintį tapti klubą, G. Žibėnas purtė galvą.

„Gerbiame Maurice'o sprendimą, dar labiau gerbiame pagalbą, kurios iš jo sulaukėme. Visų pirma reikia jam dėkoti, kad sezono metu atvyko ir mums padėjo. Juk jam žaidžiant mes pralaimėjome tik vienas rungtynes. Norisi tik palinkėti geros kloties, o į kurią komandą keltis, tai jau buvo žaidėjo ir jo agento pasirinkimas“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Mums svarbiau tai, kad šiandien laimėjome. Sėkmės Maurice'ui, jis – talentingas žaidėjas ir geras žmogus. Žinia kažkiek netikėta, bet turbūt tokios buvo jo kontrakto sąlygos. Sulaukė palankesnio finansiškai pasiūlymo ir nusprendė, kas geriausia jam ir jo šeimai“, – pridūrė V. Kariniauskas.


Pasiteiravus, ar „Rytas“ ieškos pamainos M. Ndourui, G. Žibėnas tik sunkiai atsiduso.

„Leiskite įkvėpti šviežio oro ir atiduoti pagarbą žaidėjams po tokios svarbios pergalės“, – nuo atsakymo susilaikė specialistas.

„Ryto“ gretose oficialiose rungtynėse antradienį pagaliau debiutavo kitas aukštaūgis Jarvisas Williamsas, kurį rugpjūtį buvo sustabdžiusi plyšusi Achilo sausgyslė. Per 4 min. amerikietis pelnė 3 taškus.

Abi ekipos antrą Čempionų lygos etapą praėjusią savaitę pradėjo nesėkmėmis savoje aikštėje: vilniečiai 71:76 nusileido Strasbūro SIG (Prancūzija), vengrai 73:79 neprilygo Tenerifės „Lenovo“ (Ispanija).

Kitą antradienį „Rytas“ keliaus į Tenerifę.


Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)