Taip šalis pradėjo dviejų etapų ribojimų švelninimą, apie kurį iš pradžių buvo paskelbta sausio pabaigoje. Šalies premjeras Jeanas Castexas sausį teigė, kad Prancūzija „vasarį galės atšaukti daugelį ribojimų“, o tai daryti leis naujasis vakcinacijos pasas, pakeitęs prieš tai galiojusį sveikatos pasą. Nuo praėjusio mėnesio vakcinacijos pasas išduodamas tik pasiskiepijusiems asmenims ir norint dalyvauti beveik visame viešajame gyvenime nepakanka turėti neigiamą testą.

Antrojo etapo metu vasario 16 dieną bus atidaryti nuo gruodžio uždari naktiniai klubai, o koncertuose, sporto renginiuose ir baruose žmonės nebeprivalės užimti tik sėdimų vietų. Negana to, nuo tada stadionuose ir kino teatruose vėl bus leista gerti ir valgyti.

Apie ribojimų švelninimą pranešta nepaisant to, kad šalyje praėjusį mėnesį buvo fiksuojami rekordiniai infekcijų skaičiai. Prancūzijos valdžios institucijos laiko omikron atmainą mažiau pavojinga, palyginti su ankstesnėmis viruso atmainomis, nors ši yra labiau užkrečiama.

Naujausiais duomenimis, Prancūzijoje per pastarąsias septynias dienas kasdien užfiksuota vidutiniškai po 322 256 infekcijos atvejus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją