Po dvikovos P. Guardiola neskubėjo iš arenos, jos koridoriuose su pergale pasveikino „Barcelona“ strategą Šarūną Jasikevičių.

Abu spėjo persimesti keliais sakiniais, o pokalbio turinį Š. Jasikevičius atskleidė spaudos konferencijoje.

„Kalbėjome apie golfą, o ne krepšinį ar futbolą. Reikėjo įsitikinti, ar kada nors galėsime golfą žaisti kartu. Man tai garbė. Seku jį nuo tada, kai dar pats žaidžiau krepšinį.

Ir dabar jis tebėra mano akiratyje, mokausi skaitydamas jo knygas. Turime didžiuotis, jog jis vienas iš mūsų“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.


O Š. Jasikevičiui po rungtynių džiaugtis buvo kuo: „Barcelona“ (17/5) namuose neturėjo didesnio vargo su Vilerbano ASVEL (9/13) krepšininkais. Nuo pirmųjų minučių iniciatyvą į rankas čiupę aikštės šeimininkai užtikrintai kontroliavo mačo eigą ir pasiekė įtikinamą pergalę 84:71 (28:17, 17:13, 23:20, 16:21).

Rokas Jokubaitis ant parketo praleido 18 min. ir per jas šeimininkams pelnė 8 taškus (4/4 dvit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 kamuolius perėmė, 1 kartą suklydo ir surinko 13 efektyvumo balų. Visus savo taškus lietuvis surinko pirmoje susitikimo pusėje.

„Džiaugiamės laimėję. Buvo rizika iš karto pernelyg atsipalaiduoti po pergalės prieš „Real“, bet vaikinai į šį iššūkį pažiūrėjo rimtai ir mes turime būti patenkinti esamu rezultatu. Krepšininkai, kurie buvo iškritę iš rikiuotės, pamažu atgauna formą ir mes toliau stengsimės gerinti komandinį žaidimą“, – po mačo pažymėjo Š. Jasikevičius.

Nickas Calathesas nustatė gynybos ritmą, radome daugybę variantų puolime. Mūsų gynyba buvo gera, bet vienu metu strigome iki Nicolos Laprovittolos taškų.

Svarbu, jog visi spėjo pažaisti ir išnaudoti savo minutes“, – pažymėjo strategas, dėmesį atkreipęs į įtemptą varžybų kalendorių.

„Vasario ir kovo mėnesiai bus beprotiški. Dar menačiau tokio įtempto rungtynių kalendoriaus.

Dėl COVID-19 nukėlus rungtynes, visų pirma kovas bus labai sunkus, net nenoriu žiūrėti į tvarkaraštį“, – „Barcelonos“ vedlys.

Pirmojo rato susitikime „Barcelona“ taip pat buvo stipresnė – Vilerbane laimėjo 80:60.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)