Trečiadienį paskelbtoje Pasaulio gamtos fondo (WWF) ataskaitoje rašoma, kad, be 155 augalų, buvo užfiksuota 35 roplių, 17 varliagyvių, 16 žuvų ir viena žinduolių rūšis.

WWF ataskaita: Mekongo upės regione per metus aptikta daugiau nei 220 naujų rūšių

Aptiktas žinduolis yra beždžionė: nustatyta, kad Popa langur yra atskira rūšis, remiantis išmatų mėginiais ir muziejuose sukauptais pavyzdžiais.

Bendras Tailande, Kambodžoje, Laose, Vietname ir Mianmare nuo 1997 metų aptiktų gyvūnų ir augalų rūšių skaičius, WWF duomenimis, dabar siekia 3 007.

Žemė.

Taigi Mekongo upės regionas neabejotinai yra „pasaulinio lygio sunkiasvoris“ naujų rūšių atradimo srityje, sakė WWF Vokietijos skyriaus pranešėjas Pietryčių Azijos klausimais Stefanas Ziegleris.
„Čia gyvena kai kurios žinomiausios ir labiausiai nykstančios rūšys pasaulyje, tokios kaip tigras ir milžiniškas Mekongo šamas“, – sakė jis.

Buveinės turi būti išsaugotos bet kokia kaina dėl didžiulės biologinės įvairovės. „Jei prarasime Mekongo regioną kaip svarbų biologinės įvairovės tašką, prarasime didelę pasaulinės biologinės įvairovės dalį“, – sakė S. Ziegleris.

WWF ataskaita: Mekongo upės regione per metus aptikta daugiau nei 220 naujų rūšių

Ataskaitoje teigiama, kad pernai daugiausia naujų rūšių buvo aptikta Vietname (91), antroje vietoje – Tailandas (69).

Ši WWF ataskaita apima šimtų mokslininkų, dirbančių universitetuose, gamtosaugos organizacijose ir mokslinių tyrimų institutuose, darbus.

WWF ataskaita: Mekongo upės regione per metus aptikta daugiau nei 220 naujų rūšių
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)