Primename, Rusijos rankininkai pirmenybes pradėjo nelengva pergale prieš Lietuvą 29:27, vėliau netikėtai 23:22 palaužė norvegus ir 36:27 sutriuškino šeimininkus slovakus.

Tačiau antrame etape II grupėje Rusijos rinktinė nesuspindėjo: 23:29 nusileido Švedijai, 25:26 praaimėjo ispanams, 29:29 išsiskyrė su lenkais ir čempionatą užbaigė nesėkme prieš vokiečius 29:30.

„Bėda, bet ne katastrofa“, – taip rinktinės pasirodymą įvertino „Sport Ekspress“ žurnalistas Antonas Babošinas, prisiminęs seną sovietinį anekdotą.

„Kuo skiriasi nelaimė nuo katastrofos? Įsivaizduokite, jog jūsų teta susirgo – tai bėda, bet ne katastrofa.

Dabar įsivaizduokite, jog sudužo lėktuvas su politinio biuro nariais. Katastrofa, bet tai nėra bėda“, – pasakoja žurnalistas.

„Pamatę visas Rusijos rinktinės kovas Europos čempionate, galime daryti išvadą, jog Euro 2022 galima laikyti sėkmingu“, – konstatuoja A. Babošinas.

Nors Rusijos rinktinės startas teikė vilčių, kad komanda gali daug, net daugiau, nei buvo galima manyti, tačiau su dviem įskaitiniais taškais į kitą etapą patekę rusai kalnų nenuvertė ir baigė pasirodymą pirmenybėse.

Tačiau, anot „Sport Ekspress“ žurnalisto, ši nesėkmė nepaneigia to, jog komanda juda teisinga linkme.

„Grižkime šiek tiek atgal ir prisiminkime su kokiu fonu rusai pateko į šį Europos čempionatą. Prieš dvejus metus Dmitrijaus Torgovanovo komanda pirmame etape pralaimėjo visus tris susitikimus ir užėmė 22-ą vietą iš 24-ių dalyvių. O 2018-ais metais Rusija apskritai pirmą kartą istorijoje nepateko į Senojo žemyno pirmenybes“, – rašo A. Babošinas.

Antradienį vakare vietą pusfinalyje II grupėje užsitikrino Ispanija ir Švedija.

Švedai po pirmo kėlinio 9:14 atsiliko prieš norvegus, tačiau antrame kėlinyje įspūdingai atsitiesė ir išplėšė dramatišką pergalę 24:23.

Ispanams vietą kitame etape garantavo pergalė 28:27 prieš lenkus.

Vietą pusfinalyje dar pirmadienį užsitikrino I grupės lyderė Danija, kurios sąskaitoje trys pergalės antrame etape ir iš viso 8-i taškai.

Arčiausiai pusfinalio – Prancūzijos rinktinė, kuriai paskutiniame mače, tiesa, prieš danus, pakanka ir lygiųjų.

Į antrą vietą taip pat pretenduoja islandai, kurie paskutiniame mače susitiks su Juodkalnija. Juos tenkina pergalė bei reikia tikėtis prancūzų nesėkmės, tik tokiu atveju jie galėtų pretenduoti į stipriausiųjų ketvertą.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pusfinalio susitikimai – sausio 28-ą, kova dėl 3-ios vietos ir finalas sausio 30-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)