2000-aisiais Sidnėjuje triumfavęs gimnastas mirė nuo COVID-19 sukeltų komplikacijų. Nuo gruodžio mėnesio jis buvo prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato.

Apie skaudžią netektį pranešė Vengrijos olimpinis komitetas ir šalies gimnastikos federacija.

Pastaruoju metu Sz. Csollany dirbo gimnastikos treneriu Austrijoje.

Skiepytis nuo koronaviruso vengęs vyras pirmajai vakcinai pasiryžo tik žiemos pradžioje ir tik tam, kad galėtų tęsti savo darbus, bet pavėlavo – organizme nespėjus susiformuoti pakankamam antikūnų kiekiui jis susirgo, skelbia Budapešto laikraštis „Blikk“.

Likus vos keletui mėnesių iki ligos Szilveszteris vedė mylimąją Jutką, su kuria augino dvi dukras.

Olimpiniu čempionu pratimuose ant žiedų tapęs Sz. Csollany per savo karjerą iškovojo ir 1996-ųjų Atlantos žaidynių sidabrą bei 2002-ųjų planetos pirmenybių Debrecene auksą.

Tituluotas atletas dar šešis kartus lipo ant podiumo Europos čempionatuose ir du sykius buvo pripažintas geriausiu Vengrijos metų sportininku (2000 and 2002 m.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės