Kaip nurodoma posėdžio dokumentuose, ESO prašė suderinti beveik 9,9 mln. eurų vertės projektą, tačiau VERT Elektros skyrius pasiūlė jo vertę mažinti „Litgrid“ nurašomo turto verte (232,7 tūkst. eurų).

VERT atstovės Loretos Kimutytės teigimu, investicijų projekto suderinimas reikalingas, kad jo kaštus vėliau būtų galima įskaičiuoti į elektros kainą.

Pasak VERT, investicijų projektas elektros skirstymo vidutinės įtampos tinkluose kainą vidutiniškai padidins 0,00528 cento (0,45 proc.) už kilovatvalandę (kWh).

Pasak ESO atstovo Pauliaus Kalmanto, projektas Kuršių nerijoje jau įgyvendintas, tačiau užtruko investicijų suderinimas.

Jį įgyvendinant vidutinės įtampos oro linijos Kuršių nerijoje buvo pakeistos į kabelines, taip pat rekonstruotos Juodkrantės, Nidos, Smiltynės, Pervalkos, Girininkijos ir Alksnynės pastotės. Jos elektrą tiekia 3,5 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją