Akcijų kainos po nuolatinio mažėjimo dvi savaites nusmuko dar 4 proc., o rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu pasiekė žemiausią tašką per vienerius metus, iki 78 rublių už vieną JAV dolerį.

Pirmadienį numatomas Vakarų šalių pareigūnų susitikimas, kurio metu tikimasi nustatyti koordinuotą atsaką ir sudaryti sankcijų Maskvai paketą, jei Rusija įsiveržtų į Ukrainą.

„Manome, kad Rusijos akcijų birža toliau smuks, nes savaitgalį paaštrėjo geopolitinė įtampa“, – teigė banko „Alfa Bank“ analitikai.

Tuo metu investicinis bankas „Renaissance Capital“ žinutėje savo klientams nurodė, kad karinės eskalacijos atveju rublio kursas dolerio atžvilgiu gali nusmukti net 20 proc.

Šiuo metu stebima aštrėjanti įtampa dėl prie Ukrainos sienų sutelktų milžiniškų Rusijos karinių pajėgų. Maskva savo ruožtu tvirtina neturinti ketinimų pradėti puolimą. Įtampos nesumažino keli prieš tai surengti Rusijos ir Vakarų šalių derybų etapai.

Jungtinė Karalystė (JK) ir JAV jau nurodė kai kuriems savo šalių ambasadų Kijeve darbuotojams ir jų šeimos nariams išvykti iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)