Iki ketvirto kėlinio pabaugos likus 14 sek. „Panathinaikos“ pirmavo 81:79, tačiau lemiamą žodį tarė E. Atamano auklėtiniai. Paskutinę sekundę po vidurio puolėjo Tiboro Pleisso savalaikio perdavimo kamuolį prie tritaškio linijos gavęs Adrienas Moermanas smeigė taiklų metimą ir išplėšė pergalę „Anadolu Efes“ ekipai.

„Šiose rungtynėse mes atakavome tiesiog tragiškai, prametėme net ir nedengiami, tačiau paskutinis Adriano metimas buvo tikslus ir mes laimėjome. Vis dėlto, reikia pripažinti, kad nesužaidėme gerų rungtynių, nepataikėme net ir iš po krepšio, tačiau kartais krepšinyje taip būna, kad net ir blogai žaisdamas laimi rungtynes. Nesu laimingas, nes tokios rungtynės gali patikti tik mūsų fanams. „Panathinaikos“ gal ir nenusipelnė pergalės, bet mūsų pasirodymas taip pat nebuvo geras“, – konstatavo emocingasis „Anadolu Efes“ strategas.

Penktą nesėkmę iš eilės patyrusios Atėnų „Panathinaikos“ vyriausias treneris Dmitris Priftis pritarė E. Atamanui. „Treneriams tai buvo sunkios rungtynės, bet žiūrovams jos turėjo patikti. Nors mes ir pralaimėjome, bet man patiko krepšininkų kovingumas ir atsidavimas. Mes grūmėmės iki paskutinės sekundės ir galėjom laimėti, bet varžovai sužaidė šiek tiek geriau. Tokie pralaimėjimai labai skaudūs, bet reikia su tuo susitaikyti“, – pareiškė priešpaskutinę vietą Eurolygoje užimančios Atėnų komandos strategas.

Tuo metu Maskvos CSKA vyriausias treneris Dmitris Itoudis, po pralaimėjimo 57:67 (10:23, 25:17, 11:15, 11:12) Milano „Armani“ ekipai guodėsi, kad jo auklėtiniai šiose rungtynėse laimėjo paskutinius tris kėlinius. „Mes labai prastai pradėjome rungtynes, nesugebėjome užpulti, blogai dirbome ir gynyboje. Tačiau po to susikaupėme ir kitus tris kėliniui laimėjome 43:40. Tačiau pirmas kėlinys, kurį pralaimėjome 10:23, iškasė pernelyg gilią duobę, iš kurios mes taip ir nesugebėjom iškopti. Noriu pasveikinti Milano komandą, kuri visas rungtynes demonstravo stabilų žaidimą, išvengė didesnių svyravimų ir pelnytai laimėjo“, – teigė D. Itoudis.

Savo ruožtu, „Armani“ ekipos vyriausias treneris Ettore Messina išskyrė krepšininkų darbą gynyboje. „Mums pavyko neleisti CSKA ekipai įmesti 60 taškų, o tai rodo, kad mūsų gynyba buvo tikrai labai gera. Be abejo, abiem komandom trūko svarbių žaidėjų, tačiau mūsų atsarginiai krepšininkai labai sėkmingai įsiliejo į rungtynes ir svariai prisidjėo prie pergalės. Nors mūsų pataikymas nebuvo toks jau geras, tačiau pergalę nulėmė gynyba. Apskritai, šią savaitę laimėjome abi rungtynes, tad aš esu labai patenkintas“, – E. Messina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)